În sfârșit! Ce a reușit Emma Răducanu să facă după US Open. Imaginile sunt virale FOTO

În sfârșit! Ce a reușit Emma Răducanu să facă după US Open. Imaginile sunt virale FOTO
Emma Răducanu a avut un sezon de excepție, la capătul căruia e recompensată cu multe premii, dar cel mai mare rămâne trofeul câștigat la US Open și aflat la Centrul Național al Tenisului din Londra

În sfârșit! Ce a reușit Emma Răducanu să facă după US Open. Finalul anului îi aduce tinerei jucătoare britanice cu origini românești o multitudine de premii. Emma Răducanu a fost desemnată „sportiva anului” în Marea Britanie, iar WTA a recompensat-o cu titlul de „revelația anului”. Dar jucătoarea de 19 ani a avut parte și de o reîntâlnire, după 3 luni, ce i-a făcut plăcere.

În sfârșit! Ce a reușit Emma Răducanu să facă după US Open

Emma Răducanu a câștigat US Open uimind lumea sportului și nu numai. Jucătoarea britanică cu origini românești se impunea pe 11 septembrie în finala Grand Slamului american după ce venise din calificări și nu pierduse niciun set. Astfel, ea a devenit și prima britanică ce a câștigat, după 44 de ani, un trofeu de Grand Slam.

Emma Răducanu a început 2021 ca o anonimă absolută. Era clasată pe locul 343 mondial și nu jucase, încă, în vreun turneu WTA. Cu 2 ani înainte pierduse în primul tur al calificărilor la Wimbledon. Anul acesta, fusese învinsă categoric, înainte de Grand Slamul de pe iarba londoneză, în primul tur al turneului de la Nottingham. Și, totuși…

Emma Răducanu a profitat din plin de wild-card-ul primit de de organizatorii primit la ediția din acest an la Wimbledon. A ajuns în optimi și a devenit vizibilă în ochii tuturor. Apoi, a venit incredibila performanță de la US Open, iar Emma Răducanu a devenit o adevărată vedetă mondială. Și a intrat în Top 20 WTA, terminând sezonul pe locul 19, exact înaintea idolului ei, Simona Halep.

Imaginile sunt virale

Emma Răducanu a avut parte, în această perioadă, de recunoașterea performanțelor sale. Sunday Times i-a acordat premiul de „sportiva anului”, în Marea Britanie. La fel și Asociația Jurnaliștilor Sportivi din Marea Britanie. Ancheta WTA i-a adus titlul de „revelația anului” în tenisul feminin, iar la premiul „Personalitatea anului”, acordat de BBC, este printre favoriți la obținerea acestuia.

Emma Răducanu a avut parte și de bucuria unei revederi speciale. Ea a ținut trofeul US Open în brațe după finala câștigată în fața canadiencei Leylah Fernandez. La 3 luni de la acel moment absolut special, ea a avut ocazia să țină în mâini, din nou, prețiosul trofeu ce i-a schimbat viața.

Emma Răducanu a preferat să dăruiască trofeul Federației Britanice de Tenis.

Trofeul este ținut în siguranță la Centrul Național de Tenis de la Londra. Nu-l țin acasă. Oricine vrea să-l vadă, o poate face. Cred că Federația Britanică de Tenis a făcut foarte multe pentru mine, așa că am vrut să le ofer trofeul în semn de mulțumire pentru tot ce au făcut pentru mine.

Federația Britanică a avut un rol foarte important în dezvoltarea mea în tenis”, a recunoscut Emma Răducanu, la Cluj-Napoca, când a participat la Transylvania Open.

Emma Răducanu a avut ocazia să-și revadă trofeul fiind invitată la Centrul Național de Tenis de la Londra, scrie The Sun. Ea fost fotografiată cu acesta, la exact 3 luni de la cucerirea titlului la Flushing Meadow, iar fotografiile au devenit virale în mediul online.