În mod bizar, Nicușor Dan nu este încă primar al Bucureștiului. Cum și de ce se întâmplă acest lucru

În mod bizar, Nicușor Dan nu este încă primar al Bucureștiului. Cum și de ce se întâmplă acest lucru
De ce nu este inca primar al Bucurestiului Nicusor Dan

În mod bizar, Nicușor Dan nu este încă primar al Bucureștiului deși a fost validat în funcție. Nicuşor Dan a anunţat miercuri că validarea mandatului său a fost atacată cu 52 de cereri de apel, majoritatea depuse de foşti şi actuali consilieri PSD. Astfel, Nicușor Dan precizează că municipiul Bucureşti are mari probleme de rezolvat, însă susţine că urgenţa celor de la PSD este întârzierea preluării mandatului său.

De ce nu este Nicușor Dan încă primarul Bucureștiului

Nicușor Dan nu a fost încă numit primar al Capitalei pentru că validarea mandatului său a fost atacată cu 52 de cereri de apel. Cererile au fost depuse de actuali sau foști consilieri de la PSD.

Astfel, viitorul primar spune că Bucureștiul are o grămadă de urgențe de rezolvat însă PSD are ca urgență nevalidarea lui în funcția în care a fost ales.

Gabriela Firea, atacata din nou de Nicusor Dan
Gabriela Firea, atacata din nou de Nicusor Dan

Cererile de apel vor fi discutate luni la Curtea de Apel

Bucureştiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind colapusl finaciar, criza coronavirusului și termoficarea. Astfel, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci şi două) cereri de apel, formulate în majoritate de foşti şi actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel”, a anunţat, miercuri, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Nicușor Dan susţine că ”urgenţa PSD nu este însă rezolvarea problemelor oraşului, ci intârzierea preluării mandatului” său.

De ce crede Nicușor Dan că se amână venirea lui la Primărie

Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să şteargă nişte urme şi ca să rezolve solicitările unor „prieteni”. În acelaşi timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă şi căldură în Bucureşti, uitând că Firea e încă primar în funcţie, iar responsabilitatea este încă a ei!

Se dovedeşte acum că respectul Gabrielei Firea şi al PSD Bucureşti faţă de cetăţenii Capitalei e zero. Pesediştii sunt deja ocupaţi cu campania electorală pentru alegerile parlamentare şi înţeleg probabil să-şi facă această campanie pedepsind bucureştenii şi neglijându-şi atribuţiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat”, a mai scris Dan.

Nicușor Dan spune că Gabriela Firea nu știe să părăsească cu demnitate Primăria

În finalul postării de pe Facebook, Nicușor Dan face din nou referire la Gabriela Firea, cea care a pierdut alegerile 2020 pentru fotoliul de primar. ”Cât despre Gabriela Firea, vă amintiţi cum, înaintea alegerilor, susţinea categoric că nu se ţine de scaunul de primar?

După ce a arătat că nu ştie să piardă, Gabriela Firea nu reuşeşte nici să părăsească cu demnitate funcţia de primar”, a mai scris Nicușor Dan. Mandatul de primar al lui Nicuşor Dan a fost validat în data de 12 octombrie 2020 de către Tribunalul Bucureşti.