Gabriela Firea, avertisment dur către Ludovic Orban: „Măcar în ceasul al doisprezecelea înțelegeți că interesul primordial al românilor este sănătatea!”

Gabriela Firea, avertisment dur către Ludovic Orban:
Gabriela Firea, avertisment dur către Ludovic Orban: "Măcar în ceasul al doisprezecelea înțelegeți că interesul primordial al românilor este sănătatea! Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Gabriela Firea a declanșat un nou atac la adresa premierului și a autorităților, după ce situația pandemiei de COVID-19 pare să fie scăpată de sub control. În urma tuturor bâlbelor transmise în contextul intrării Capitalei în scenariul roșu, fostul primar avertizează bucureștenii că vor plăti pentru incompetența de care dă dovadă conducerea actuală.

Ce îi reproșează fostul primar lui Ludovic Orban

Fostul edil al Capitalei pare că este încă în legătură strânsă cu bucureștenii și cu soarta acestora, motiv pentru care nu renunță la războiul cu actualul Guvern. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea critică aspru autoritățile pentru proasta gestionare a pandemiei de COVID-19, mai ales după explozia cazurilor din ultimele săptămâni.

Gabriela Firea face apel la premierul Orban să realizeze că sănătatea cetățenilor este cea mai importantă, sfătuindu-l pe acesta să gestioneze criza sanitară cu specialiști și profesioniști, contrar a ceea ce se întâmplă în aceste momente.


Fostul primar a adus la lumină incompetența prefectului București, subliniind faptul că o demitere a acestuia este obligatorie, dar insuficientă pentru o îmbunătățire a situației actuale de criză sanitară.

„Haosul generat de deciziile contradictorii ale Comitetului pentru Situații de Urgență al Capitalei, care au bulversat milioane de bucureșteni, arată incapacitatea actualei puteri politice de a gestiona criza sanitară în care ne aflăm și falimentul sistemului clientelar patronat de premierul Orban.

Este clar că se impune demiterea actualului prefect – un personaj demn de Caragiale, uns în această funcție de actualul Guvern – , dar o astfel de decizie nu va schimba radical datele problemei”, și-a început Gabriela Firea mesajul.

Apel disperat pentru sănătate

În cadrul aceluiași mesaj, fostul primar explică negru pe alb că cei care vor suporta consecințele acestor nereguli cusute cu ață albă, vor fi cetățenii. Gabriela Firea îi oferă un fel de ultimatum premierului, pentru a realiza cât de importantă este acțiunea rapidă în spitale, acolo unde secțiile ATI au rămas fără paturi, iar oamenii suferă și speră la o șansă la viață.

„Bucureștenii vor plăti în continuare factura incompetenței decizionale câtă vreme puterea politică și premierul Ludovic Orban nu vor înțelege că o situația pandemică de o asemenea gravitate trebuie gestionată împreună cu specialiști și cu oameni competenți”,

Impostorii, semidocții și politrucii pe care îi promovează cu sârg, nu vor face decât să agraveze situația și așa extrem de gravă, resimțită de tot mai mulți români.

Domnule prim-ministru Orban, măcar în ceasul al doisprezecelea înțelegeți că interesul primordial al românilor este sănătatea! Lăsați deoparte interesele politice și de partid!

Tot mai mulți români se îmbolnăvesc, fac forme grave de infectare, spitalele nu mai fac față, iar locurile la terapie intensivă sunt insuficiente. Este suficient că v-ați pus pe listele electorale prietenii și țuțerii, nu mai populați cu impostori și incompetenți instituțiile care trebuie să ia decizii pentru gestionarea crizei sanitare.

Factura loialității amicilor dumneavoastră o plătesc românii, care suferă pe patul de spital sau, poate, nici acolo, pentru că locurile sunt tot mai puține!”, a scris aceasta în urmă cu câteva ore.