În ce stare se află Papa Francisc după operație. Cât mai stă internat în spital

În ce stare se află Papa Francisc după operație. Cât mai stă internat în spital
Papa Francisc operat de urgență la Roma

Duminică seara, Papa Francisc a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o afecțiune a colonului. Operația, efectuată la spitalul Gemelli din Roma, a durat aproximativ trei ore. Informațiile au fost furnizate de biroul de presă al Sfântului Scaun. Francis, în vârstă de 84 de ani,  este pentru prima dată când este internat într-un spital de când a devenit papă în 2013.

Papa Francisc operat de urgență la Roma

În urma unor mici complicații Papa Francisc era internat la spitalul Gemelli din Roma. Pontiful a fost internat într-o suită specială la etajul 10, rezervată papilor. După investigațiile de rigoare, era supus operației pe colon.

Astăzi, la 4 zile de la operație, Papa Francisc este bine și respiră singur, potrivit unui purtător de cuvânt al Vaticanului. Pentru un bărbat de vârsta lui, boala, intervenția chirurgicală și recuperarea preconizată sună rezonabil, au spus medicii. Aceeași medici sunt de părere că ar trebui să poată avea parte de o recuperare completă.

Papa Francisc își suspendă în mod tradițional toate audiențele generale și private pentru luna iulie. Spre deosebire de predecesori, el rămâne în Vatican. Noul pontif nu a folosit niciodată moșia papală de vară din Alban Hills, la sud de Roma.

Televiziunea de stat italiană a declarat că printre cei care se roagă pentru Francisc se afla predecesorul său, Benedict al XVI-lea. Acesta trăiește o viață de rugăciune și meditație într-o mănăstire din Vaticanul de când s-a retras în 2013. Raportul TV a citat secretarul personal al pontifului emerit, spunând că Francisc se află în rugăciunile lui Benedict.

Vaticanul a spus că nu este clar dacă Francisc va părăsi spitalul la timp pentru a-și face binecuvântarea duminicală ca de obicei. Regretatul Papa Ioan Paul a condus rugăciunea de la fereastra camerei sale și chiar de la pat în timpul mai multor spitalizări pe parcursul papalității sale de 27 de ani.

Informațiile despre sănătatea lui Francisc au venit prin scurte declarații ale Vaticanului. Se crede că îndrumările provin direct de la Papa, care își păstrează intimitatea mai atent decât a făcut-o Ioan Paul.

Cum se va recupera Papa

Conform purtătului de cuvânt la spitalului, Papa Francisc va putea fi externat în cel mult șapte zile. Operația papei s-a făcut cel mai probabil folosind laparoscopie, care implică mult mai puțină tăiere decât metodele tradiționale. Il Messaggero relata că medicii au început operația laparoscopic. Ulterior au ajuns să opereze cu incizii mai largi după ce au întâmpinat complicații nespecificate.

„Este așteptat să rămână în spital timp de șapte zile, cu excepția oricăror complicații, în urma operației sale de trei ore, duminică seara, de către o echipă chirurgicală de 10 persoane la spitalul Gemelli din Roma.”, a declarat purtătorul de cuvânt Matteo Bruni într-un comunicat.

Totuși, chiar și una din cinci persoane care suferă această intervenție chirurgicală pot dezvolta infecții. „Prevenirea infecțiilor este un lucru important”, a spus dr. Barie, chirurgul șef al spitalului.

În prima lună, Papa Francisc poate urma o dietă cu un nivel scăzut de reziduuri. Apoi i se poate recomanda să mănânce o dietă bogată în fibre. Cu această dietă poante preveni diverticulita în altă parte a colonului. Medicii sunt de părere că acest lucru este puțin probabil la vârsta sa, deoarece este nevoie de timp pentru a se dezvolta.

Este, de asemenea, un semn bun că are o stare generală de sănătate generală. În 1957, i s-a îndepărtat lobul superior al plămânului din cauza complicațiilor tuberculozei. Și în ultimii ani, respirația lui a părut obosită în timpul discursurilor.

A avut o cataractă, îndepărtată în 2019, și a fost imunizat împotriva coronavirusului în ianuarie. Este pentru prima dată când Papa Francisc este internat într-un spital de când a devenit papă în 2013.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI