În ce stare îngrijorătoare se află, de fapt, Simona Halep: „Este în neregulă”

În ce stare îngrijorătoare se află, de fapt, Simona Halep: „Este în neregulă”
Simona Halep a anunţat sâmbătă că are coronavirus

Simona Halep a anunțat sâmbătă că a fost testată cu noul coronavirus, dar a asigurat că starea ei este bună. Totuși, antrenorul ei, Artemon-Apostu Efremov, pare destul de îngrijorat de situație. Spune că, de fapt, simptomele Simonei sunt medii. Pe de altă parte, s-a arătat surprins că jucătoarea de pe locul 2 mondial a fost infectată cu noul coronavirus. Asta în ciuda faptului că a respectat cu mare strictețe toate regulile care au fost impuse împotriva răspândirii virusului.

Apostu Efremov spune că simptomele Simonei Halep sunt medii. Jucătoarea a anunţat sâmbătă că are coronavirus

„Simona e în neregulă, s-a autoizolat, are simptome medii și sper să se refacă cât mai repede. Am fost destul de surprins, pentru că Simona e destul de atentă, grijulie, tot timpul a respectat măsurile, însă, după cum vedem, este acest nou de val de COVID-19 și nu știu când și de unde a luat. Nici ea nu știe. E o realitate cu care trebuie să ne confruntăm și sper că vom trece cu bine prin asta.

Artemon Apostu Efremov a fost cooptat în staff-ul Simonei Halep la începutul acestui an

Nu cred că sunt chestii pe care le poți controla. O luăm ca atare. Nu ne gândim că e ceva negativ sau pozitiv, e o realitate. Important e să treacă cât mai repede și cât mai bine peste acest virus. Apoi, vom începe pregătirea, când va fi gata.

Eu cred că am fost testat de 10-11 ori, poate chiar mai mult, plus testele făcute înainte să plecăm, care sunt obligatorii. WTA a impus acest standard ca atunci când ajungi la turneu să ai un test făcut cu 48-72 de ore înainte. Cred că Simona a făcut în jur de 20 de teste de când s-a reluat activitatea”, a declarat Artemon-Apostu Efremov pentru Digi Sport.

Simona Halep nu a mai jucat niciun meci oficial din 4 octombrie, când era învinsă la Paris, de Iga Swiatek. În aceste condiții, este clar că a luat boala în România. Iar conform informațiilor oferite în presă, Simona s-a infectat chiar de la iubitul ei. Toni Iuruc fusese și el testat pozitiv cu doar patru zile înaintea jucătoarei de pe locul 2 mondial. Totuși, Simona Halep nu va rata niciun turneu. Oricum nu mai plănuia să joace în 2020, mai ales că sezonul a fost serios afectat. Iar prima competiţie majoră la care va merge, Australian Open 2021, va începe pe 18 ianuarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI