Toate gospodinele trebuie să știe în ce se depozitează pepenele roșu la frigider, imediat după ce a fost tăiat. În acest mod, te vei bucura de prospețimea pepenelui pentru o perioadă îndelungată de timp.
Pepenele este fructul preferat al verii pentru foarte mulți români, care îl așteaptă un an de zile cu înfrigurare, iar atunci când apare pe tarabele de viețe ar vrea să îl consume zilnic. Conținutul său ridicat de apă îl face perfect pentru a ne răcori în zilele toride de vară. Pe lângă faptul că este extrem de gustos, pepenele roșu are multiple beneficii, deoarece conține thiamina, riboflanovoide, niacin, vitamina B6, si oligoelementele: magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, seleniu si licopene mai multe decat orice alt fruct. Citește și Cum îți dai seama dacă pepenele roșu ales este dulce și copt. Sfaturi de la experții din Dăbuleni
Consumul de pepene roșu poate ajuta la îndepărtarea riscului obezității, diabetului și bolilor de inimă. Pepenele roșu, de asemenea, promovează sănătatea pielii și a părului și crește nivelul de energie în corp.
Din păcate, zeama atât de gustoasă a pepenelui face ca acesta să se descompună mult mai repede decât alte fructe. O idee bună pentru a profita la maximum de proprietățile acestui fruct este aceea de a-l consuma imediat ce a fost tăiat. Dacă nu îl putem consuma pe tot, atunci trebuie să știm cum să îl păstrăm, astfel încât să ne bucurăm de beneficiile sale pentru mai multe zile. Citește și Cât zahăr conține o felie de pepene roșu în comparație cu o sticluță de cola. Ce spun specialiștii
Cea mai bună metodă prin care putem păstra pepenele mai mult timp este să îl ținem în frigider, însă nu oricum. Trebuie să îi îndepărtăm coaja, iar miezul să îl tăiem în cubulețe de dimensiunea preferată de fiecare, pe care să îl punem într-un recipient cu capac etanș. Așa se va păstra pepenele pentru mai multe zile.
Este extrem de important ca recipientul în care așezați acest fruct să fie etanș, deoarece, odată deschis, pepenele roșu absoarbe foarte ușor aromele care se regăsesc în frigider, iar gustul său poate fi foarte ușor deteriorat.