În ce școli se va face testarea bucureștenilor. Primăria Capitalei a trimis deja lista

În ce școli se va face testarea bucureștenilor. Primăria Capitalei a trimis deja lista
În ce școli se va face testarea bucureștenilor. Primăria Capitalei a trimis deja lista

La nivelul Capitalei, începnând de astăzi, conform declarațiilor Primarului General, se începe testarea populației pentru COVID-19, conform unui program de testare în masă pe care îl va demara Primăria Capitalei împreună cu primăriile de sector.

În ce școli se va face testarea bucureștenilor

Este vorba de o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București adoptată la propunerea Primarului Gabriela Firea la începutul acestei săptămâni, prin care, în anumite locații din București, din sectoarele 3 și 6 se vor face aceste testări a populației Capitalei.

Primăria Capitalei a trimis deja lista

În principiu acest proiect ar trebui să pornească cât mai repede, Primăria Generală trimițând, deja, listele cu locațiile în care se vor putea face aceste testări pentru COVID-19. Astfel, pe o perioadă de 7 zile, dar nu mai departe de data de 31 mai 2020, va avea loc în aceste școli o testare a populației din Capitală numită „screening sistematic pentru stabilirea gradului de circulație al SARS-Cov-2 la nivelul populației din București”.

”În această perioadă am fost extrem de atentă cu aparițiile publice, evitând să intru în polemici pe această temă, astfel că vom demara acest proiect, având toată deschiderea pentru o coordonare cu cei din cadrul Ministerului Sănătății și cu autoritatea centrală, dorindu-ne doar să sprijinim populația. ”, a declarat Gabriela Firea la TVR, în cadrul emisiunii ”România 9”.

Solicitarea Primăriei Sectorului 3 către directorii de școli prevede:

”În vederea realizării testări, vă rugăm să asigurați următoarele:

 • Permiterea accesului în unitatea de învățământ, atât pentru personalul medical care va realiza testarea, cat și pentru persoanele care vor fi programate pentru testare.
 • În acest sens, ar fi recomandabilă utilizarea unei căi de acces și a unei căi de ieșire; permiterea accesului la grupurile sanitare;
 • asigurarea de mobilier la intrarea în holul instituției de învățământ (două mese și două scaune sau băncuțe) în vederea realizării triajului;
 • Punerea la dispoziție și asigurarea accesului la internet, laptop sau calculator;
 • Asigurarea personalului de curățenie care va realiza măsurile de igienizare a cabinetului medical, precum și a spațiilor frecventate de persoanele selectate pentru testare;
 • Precizăm faptul că materialele necesare asigurării condițiilor igienico-sanitare (biocide și dezinfectanți) vor fi asigurate în timp util de către Direcția Administrativă și Management Informațional, având obligația de a gestiona după necesități aceste produse, inclusiv umplerea dispenselor cu dezinfectant ori de câte ori este necesar și efectuarea dezinfectarea suprafețelor.”

Școlile din Sectorul 3

 1. Școala Gimnazială nr 155 – două puncte de testare
 2. Școala Gimnazială Leonardo Da Vinci
 3. Colegiul Tehnic Mihai Bravu
 4. Școala Gimnazială nr 55
 5. Colegiul Național Matei Basarab
 6. Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu
 7. Școala Gimnazială nr 54 (rezervă)

Școlile din Sectorul 6:

 1. Liceul Teoretic Marin Preda
 2. Școala Gimnazială nr 156
 3. Școala Gimnazială nr 309
 4. Colegiul Economic Costin C. Kirițescu
 5. Colegiul Tehnic Poștă și Telecomunicații
 6. Școala Gimnazială nr 311
 7. Școala Gimnazială nr 206
 8. Colegiul Național Grigore Moisil (rezervă)