În ce să tăvălești șnițelele în loc de făină, înainte de a le pune în tigaie. Așa vor ieși gustoase și crocante
Majoritatea gospodinelor, când nu prea au timp, recurg la un preparat raăid și gustos, șnițelele, fie de pui, fie de porc. Dar, mai nou, unele au dus rețeta la un alt nivel, așa că află în ce să tăvălești șnițelele în loc de făină, înainte de a le pune în tigaie.
Rețeta de șnițele la un alt nivel
Tuturor ne plac șnițelele, iar cele mai multe rețete includ carnea de pui, sau de porc, la alegere, ceva condimente, făină și ou, la care din când în când se mai adaugă și pesment.
Dar, deși o rețetă extrem de simplă, unele gospodine au încercat și altceva, iar rezultatul a fost un preparat delicios și crocant. Dacă te interesează, citește mai departe și află în ce să tăvălești șnițelele în loc de făină, înainte de a le pune în tigaie.
Conform unor rețete mai noi, unele gospodine au decis să înlocuiască făina cu un alt ingredient, la fel de bun, dar poate ceva mai ieftin decât făina. Dacă nu v-ați dat seama, vă spunem noi. Este vorba de banalul griș.
În ce să tăvălești șnițelele în loc de făină, înainte de a le pune în tigaie
Așa cum spuneam, gospodinele încearcă de fiecare dată ceva nou, chiar dacă rețetele preparatelor rapide și gustoase sunt clasice. În cazul șnițelelor, un nou ingredient ia locul făinii, acesta fiind grișul. Multe dintre mâncărurile mele preferate sunt legate de un singur ingredient, grișul. De la grițul cu lapte și, mai nou, șnițelele, sau fie că este vorba de gnocchi italian, găluștele și cușcușul îmbibate cu sirop.
Textura grișului este distinctă, cumva lipicioasă și grunjoasă în gnocchi, dar și ușoară și nisipoasă în prăjituri și fursecuri. Grișul, care se află la jumătatea distanței dintre grâu și făină, este, de asemenea, o modalitate foarte eficientă de a aduce un gust crocant binevenit la alte două mari mâncăruri.
Primul fel sunt cartofii la cuptor, care beneficiază enorm de faptul că sunt tăvăliți în puțin griș, după ce au fost fierți, și șnițelul de pui sau de porc. De fapt, este un fel de ingredient miraculos. În rest, rețeta este aceeași, dacă apelezi la rețeta clasică, adăugând, pe lângă făină, și grișul.
Și ca să și exemplificăm, avem o rețetă de șnițele de pui la care se folosește grișul ca ingredient secret.
Șnițelele de pui cu muștar cu mazăre înăbușită și salsa de mazăre
Pentru început, la un asemenea preparat delicios, avem nevoie de ingrediente, iar aceastea sunt următoarele:
- 150 g de griș fin
- 1 ou mediu, bătut
- 2 linguri de muștar dijon, plus mai mult pentru a servi
- 2 linguri de pastă de wasabi
- 2 piepturi de pui, fără piele (400g)
- 10 g de frunze de mentă, tocate grosier
Pentru salsa de mazăre ingredientele sunt următoarele:
- 90 ml ulei de măsline
- 1 linguriță de semințe de muștar negru
- 80 g de mazăre congelată sau petit pois, plus 150 g în plus pentru mazărea înăbușită
- Sare de mare fină și piper negru
iar pentru mazărea înăbușită, iată ce ai nevoie:
- 60 g de unt nesărat
- 2 șalote mari, decojite, tăiate în două și tocate grosier (110g)
- 1 salată verde baby gem, tăiată în 6 felii
- 2 fileuri de anșoa în ulei, scurse și tocate mărunt
- 50 g de făină simplă, plus 1 lingură în plus
- 200 ml de bulion.
Acum trecem la modul de pregătire și gătire al acestui preparat.
Modul de preparare
Puneți două lingurițe de ulei într-o cratiță medie, la foc mediu, adăugați semințele de muștar și gătiți-le timp de două minute, până când încep să explodeze. Se ia de pe foc, se amestecă 80 g de mazăre și se lasă să se gătească la căldura reziduală. Se transferă într-un mortar, se adaugă un sfert de linguriță de sare, apoi se zdrobește ușor și se pune deoparte.
Pentru mazărea înăbușită, se readuce cratița la foc mediu și se adaugă untul. După ce s-a topit, adăugați șalota și o jumătate de linguriță de sare și gătiți, amestecând ocazional, timp de două minute, până când se înmoaie ușor.
Adăugați restul de 150 g de mazăre, bucățile de salată și anșoa și gătiți încă cinci minute, până când se înmoaie. Adăugați o lingură de făină, amestecați un minut, apoi turnați bulionul. Se dă focul la mic și se lasă la fiert timp de 10 minute, până se îngroașă frumos. Se dă deoparte.
Puneți restul de 80 ml de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Puneți făina și grișul în două boluri separate, late și puțin adânci. Amestecați oul, muștarul și wasabi într-un al treilea castron puțin adânc.
Vezi și: Ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele. Așa vor ieși mult mai gustoase
Puneți piepturile de pui pe o planșetă și, folosind un ciocan de carne, sau baza unei cratițe mici și grele, loviți-le ușor până la o grosime de aproximativ 2 cm. Se presară ușor cu sare și piper, apoi, unul câte unul, se trec mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de ouă și, în final, prin griș, scuturând excesul pe parcurs.
Așezați cu grijă câte o bucată de pui în uleiul încins și prăjiți-o, întorcând-o o dată la jumătatea drumului, timp de trei minute, până când se rumenește frumos pe toată suprafața. Se transferă pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie pentru a se scurge, apoi și se repetă cu al doilea piept de pui acoperit. Se lasă să se odihnească timp de un minut sau două, apoi se taie fiecare piept în două.
Se amestecă două treimi din mentă în mazărea înăbușită, apoi se toarnă pe un platou cu buze și se aranjează puiul deasupra. Se ornează cu salsa, se presară menta rămasă și șnițelele se servesc cu muștar dijon suplimentar alături.
Vă urăm poftă bună!