02 aug. 2024 | 15:09

În ce să fierbi bulionul ca să nu mai folosești conservat. Va rezista în cămară până la 3 ani, fără să se strice

Sfaturi Culinare
În ce să fierbi bulionul ca să nu mai folosești conservat. Va rezista în cămară până la 3 ani, fără să se strice
În ce să fierbi bulionul ca să nu mai folosești conservat. Va rezista în cămară până la 3 ani, fără să se strice

Este perioada anului în care gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă, iar bulionul este nelipsit de pe listă. Dacă este pregătit și depozitat corect, bulionul nu are nevoie de conservanți adăugați și se va păstra bine de la un an la altul, chiar și mai mult timp.

Ce roșii sunt potrivite pentru bulion

Indiferent că folosești tomate din propria grădină sau din piață, acestea trebuie să fie alese atent atunci când pregătești bulionul. Optează, pe cât posibil, pentru roșii cu un conținut mai mic de apă și cu pulpa mai densă, pentru că acestea nu scad atât de mult în timpul fierberii.

De asemenea, sunt ideale roșiile care au un gust natural mai dulce, nu acid, bine coapte, fără porțiuni verzi la mijloc, fără lovituri sau stricăciuni. În acest fel, bulionul nu va avea nevoie de zahăr atunci când este preparat. Roșiile din soiurile Roma, San Marzano, Cherry și Beefsteak sunt potrivite pentru bulion, zarzavat, ketchup de casă sau pastă de tomate.

În ce să fierbi bulionul

Roșiile proaspăt culese se spală bine în apă rece, după care li se îndepărtează cotoarele și se taie în jumătăți sau în sferturi. Se pun la fiert cu o lingură de sare grunjoasă, pentru a elimina apa. După ce dau în câteva clocote, se dau prin mașina care separă cojile și semințele de pulpă, iar sucul rezultat se pune din nou la fiert.

Un secret al gospodinelor de la țară este fierberea bulionului în ceaun, la foc de lemne. Sucul de roșii trebuie fiert la foc potrivit, până când scade la jumătate față de cantitatea inițială. Poate fi fiert și pe aragaz, însă este important vasul. Alege un recipient din fontă, pentru că are fundul gros, iar bulionul nu se va lipi și nu se va afuma. De asemenea, nu va mai fi nevoie de conservant dacă îl fierbi într-un astfel de vas.

La 10 kg de roșii se pun două linguri de sare grunjoasă. Opțional, se poate adăuga și zahăr, dacă roșiile sunt prea acide. De asemenea, se pot pune foi de dafin și busuioc uscat, pentru un plus de aromă. După ce bulionul a fiert și s-a îngroșat suficient, se pune în borcane sau sticle sterilizate, cât încă este fierbinte.

Unele gospodine adaugă o lingură de ulei deasupra, înainte de a pune capacele, pentru a crea o peliculă care să sigileze produsul și pentru a împiedica formarea mucegaiului, în timp. Recipientele cu bulion se lasă să se răcească treptat, după care se depozitează într-un loc uscat și răcoros.

Parteneri
Ce pensie alimentară plătește lunar Valeriu Gheorghita pentru cei doi copii ai săi din prima căsătorie
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Justin Timberlake, prima dată în România. Unde îl poți vedea
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
Taxă pentru proprietarii de locuințe. Este absolut necesară: Trebuie să ne gândim să o implementăm
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru România! ANUNȚ la NIVEL EUROPEAN
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro