În ce județe trebuie purtată masca și în aer liber, în zonele aglomerate

În ce județe trebuie purtată masca și în aer liber, în zonele aglomerate
În ce județe trebuie purtată masca și în aer liber, în zonele aglomerate

Purtarea măștii în aer liber este una dintre propunerile care au fost adoptate în 29 iulie de către Guvernul României. Decizia va fi luată de fiecare Comitet Județean pentru Situații de Urgență. Primarii au termen până pe 3 august pentru a transmite lista spațiilor în care purtarea măștii în spațiile deschise este obligatorie. Pentru moment, pentru 10 județe această măsură este lege.

Masca, obligatorie în aer liber. Județele pentru care această măsură a devenit lege

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile deschise din județul Vrancea, după ce Comitetul municipiului a adoptat o hotărâre în acest sens. Măsura se va aplica și în Giurgiu, ca urmare a deciziei CJSU Giurgiu.

„Joi, în cadrul şedinţei CJSU Vrancea, s-a adoptat o hotărâre prin care se impune, printre altele, şi purtarea corectă a măştilor de protecţie în exterior, în zonele aglomerate, în spaţii clar definite şi stabilite de către fiecare UAT în parte. Mai concret, primarii, în Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor întocmi o listă a spaţiilor în aer liber unde purtarea măştilor în aer liber este obligatorie şi vor aduce la cunoştinţa comunităţii această măsură, prin afişarea la loc vizibil”, a declarat vineri prefectul Gheorghiță Berbece.

  • Purtarea măștii a devenit obligatorie, până acum, în 10 județe: Argeș, Dâmbovița, Galați, Brașov, Vâlcea, Iași, Călărași, Prahova, Buzău, Constanța. Și în București se va lua, cel mai probabil, o măsură similară, care va viza Centrul Vechi.

Potrivit hotărârii CJSU Vrancea, măștile de protecție vor fi purtate obligatoriu în piețele agroalimentare, oboare, târguri, talciocuri, piețe, piațete, parcuri, grădini publice, în stații de așteptare pentru transportul în comun, stațiile CFR, pe peroane și în autogări. Totodată, vor fi purtate neapărat și în parcările magazinelor și spațiilor comerciale, supermarket-uri și hipermarket-uri, dar și în curți și lăcașuri de cult, respectiv înmormântări sau pelerinaje.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI