În ce filme a jucat Alexandra Dinu. De la Garcea și oltenii la un super-film alături de Banderas și Malkovich

de: Dana Cazacu
05 02. 2021

Alexandra Dinu s-a născut pe data de 3 ianuarie 1981, la București. Este o actriță și prezentatoare de televiziune care a apărut și în filme în Italia și America. Iată în ce filme a apărut Alexandra Dinu.

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – de la A la Z

Prima ei apariție la televiziune a fost în anul 1999 ca gazdă, a programului românesc TVR2 românesc. La scurt timp după aceea, a lucrat pentru TVR1. Din 2001 până în 2003, Alexandra Dinu a fost căsătorită cu fotbalistul Adrian Mutu cu care are un fiu, pe Mario. 

Ca actriță, Alexandra Dinu este cunoscută în Europa pentru filmele:

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – Garcea și oltenii – în anul 2001

Garcea și oltenii este un film de comedie românesc, regizat de Sam Irvin după scenariul lui Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu (componenți ai grupului umoristic Vacanța Mare).

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – Examen – în anul 2003

Examen este un film românesc în regia lui Titus Muntean. Personajul principal povestește drama vieții sale. Este judecat pe nedrept pentru o crimă. Acțiunea se petrece în perioada comunistă și dezvăluie metodele prin care se rezolvau „atunci” cazurile de crimă. El povestește unei tinere reporterițe și este interesant și modul în care percepe aceasta „întâmplările” de genul acesta din perioada comunistă.

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – Îngerul copiilor – în anul 2004

Viața preotului catolic italian Carlo Gnocchi (1902-1956) în munca sa eroică spirituală de ajutorare pentru soldații de pe fronturile de luptă din cel de-al doilea război mondial și care ulterior au creat și menținut o fundație pentru îngrijirea copiilor victime ale războiului.

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – Second-Hand – în anul 2005

Second Hand este un film dramatic românesc produs de Dan Pița. Filmul Second Hand prezintă evoluția relației dintre Petre (Mihai Călin) și Andreea (Alexandra Dinu).

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – Il generale della rovere – în anul 2011

Giovanni Bertone este un jucător inveterat care, în plin război mondial, își duce viața între o înșelătorie și alta. Când oamenii comandantului Muller capturează și ucid din greșeală un general Badogliano, Fortebraccio Della Rovere, care trebuia să preia comanda Rezistenței din nordul Italiei, ei decid să încerce să schimbe persoane trimițându-l pe Bertone la San Vittore ca Della Rovere. Remake-ul televizat al clasicului regizat de Roberto Rossellini și inspirat din povestea omonimă a lui Indro Montanelli.

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – La farfala granata – în anul 2013

Un fotbalist foarte tânăr care joacă în rândurile echipei din Torino, Gigi Meroni o întâlnește pe Cristiana Uderstadt, fiica caruselerilor, pe fuga unui soț căsătorit pentru impunerea familiei. Între timp, la Torino, Meroni își face prieteni deosebiți cu Fabrizio Poletti și cu noul antrenor: sangvinul Nereo Rocco. Relația cu Cristiana devine din ce în ce mai dificilă, Gigi este din ce în ce mai faimoasă și angajată constant cu echipa, în timp ce ea este la un pas de nuntă.

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – La un pas în urma serafimilor – în anul 2017

Un grup de boboci dintr-un colegiu ortodox este introdus într-o lume a corupției, plăcerilor și a banilor, dar în curând descoperă că nu așa ar trebui să fie condusă viața cuiva.

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – De Serpentis Munere – în anul 2018

În fiecare bărbat se află o femeie care poate fi trezită. Cartea interzisă De Serpentis Munere. Formule alchimice capabile să schimbe ADN-ul masculin la femeie. Apă radioactivă misterioasă. Un biolog și un preot Vatican în căutarea adevărului.

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – Bullet Head – în anul 2017

Un thriller criminal cu Adrien Brody, Antonio Banderas și John Malkovich. Trei infractori de carieră se găsesc prinși într-un depozit cu legea închisă și o amenințare și mai gravă așteaptă înăuntru – un câine ucigaș aproape de neoprit.

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – Final Score – în anul 2018

Ea a mai apărut alături de Dave Batista și Pierce Brosnan în filmul de acțiune Final Score. În timpul meciului final jucat de West Ham United la Boleyn Ground, găzduind absurd o semifinală europeană, Alexandra Dinu a interpretat-o pe Tatiana, o răpitoare teroristă.

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – 211 – în anul 2018

Alexandra Dinu apare ca agent Ross în 211 alături de Nicolas Cage, în anul 2018. În timp ce se afla într-o patrulă de rutină, un polițist în vârstă, partenerul său și călătoria lor, sunt prinși într-o confruntare cu o bandă de foști mercenari jefuind o bancă.

În ce filme a apărut Alexandra Dinu – The Serpenti′s ghifts – în anul 2020

Un film scris și regizat de Roberto Leoni intitulat Darul șarpelui, la care a participat împreună cu Guglielmo Scilla.