30 mart. 2024 | 09:32

În ce an trebuia să te pensionezi ca să primeşti cei mai mulţi bani la recalculare. Tabelul care îţi arată exact ce pensie vei avea

News
În ce an trebuia să te pensionezi ca să primeşti cei mai mulţi bani la recalculare. Tabelul care îţi arată exact ce pensie vei avea
Tabelul care arată cine va beneficia de pensiile cele mai consistente, începând din septembrie 2024. Informațiile comunicate de autorități.

Tabelul care îți arată în ce an trebuia să te pensionezi teoretic, pentru a beneficia de cea mai mare majorare a pensiei în septembrie 2024. Calculele sunt efectuate ținând cont de indicele de corecție. Cu cât acesta e mai mic, cu atât mai mare e suma banilor acordați în plus la pensie.

Modificarea din Legea Pensiilor care va intra în vigoare în septembrie 2024

În noiembrie 2023, Parlamentul României a dat undă verde noii Legi a Pensiilor, aceasta fiind promulgată de președintele Klaus Iohannis. O lună mai târziu, a fost publicată în Monitorul Oficial, unele dintre prevederi intrând în vigoare din ianuarie 2024.

Cele mai multe dintre modificările efectuate în cadrul Legii Pensiilor urmează să intre în vigoare în septembrie 2024, inclusiv cele referitoare la recalcularea pensiilor. S-a schimbat practic formula de calcul a pensiilor, aceasta fiind bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare pensionar.

Cum se vor calcula pensiile românilor, începând din toamna lui 2024

Noua legislație prevede calcularea venitului financiar lunar încasat de un pensionar în funcție de numărul total de puncte realizat. Acesta din urmă va fi înmulțit cu valoarea punctului de referință, obținându-se cuantumul pensiei. Sumele de bani recalculate vor fi acordate din septembrie 2024.

Este de la sine înțeles că nu toți pensionarii vor avea parte de majorări consistente a veniturilor financiare acordate de statul român. Vârstnicii în cazul cărora s-a aplicat un indice de corecție mare vor avea creșteri mai mici a pensiilor, iar cei cu indice de corecție mic vor avea creșteri mai mari a pensiilor.

Cine sunt românii care vor beneficia de cele mai mari creșteri de pensii

Cele mai recente date analizate de specialiști arată că 3.000.000 de români vor beneficia de majorări a actualelor pensii, în septembrie 2024, în valoare de câteva sute sau câțiva mii de lei. Ceilalți 2.000.000 de pensionari vor avea veniturile financiare lunare înghețate.

Nu există o rețetă care să dezvăluie care pensii vor crește cu exactitate și care vor scădea, potrivit șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu. Acesta a explicat că, la noul calcul al veniturilor financiare acordate vârstnicilor, se vor avea în vedere nivelul contribuţiilor și istoricul profesional.

Tabelul care arată cine va beneficia de pensiile cele mai consistente

În tabelul ce poate fi consultat în galeria foto a articolului, observăm în ce an trebuiau să se pensioneze unele persoane pentru a avea un indice de corecție mai mic, deci de un venit financiar lunar mai mare.

Înainte de 2011, nu avem indice de corecție, deci pensionarii care s-au retras de pe piața muncii înainte de acest an ar trebui să aibă cele mai mari creșteri a veniturilor financiare lunare. Cel mai mare indice de corecție a fost înregistrat pentru anii 2020-2024, deci românii care s-au retras de pe piața muncii în intervalul amintit vor avea cele mai slabe majorări de pensii în septembrie 2024.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Ce fac Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu, de Paște: „Nu putem să...”
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Capital.ro
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Doliu în PRESA din ROMÂNIA! A murit CRISTIAN...
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să își pună un român din Buzău pe acoperișul casei, fără pic de reținere! Ce s-a aflat despre locuitorii din zonă
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro