Impozit auto colosal în Ploiești în 2022. De banii aceștia îți cumperi o mașină SH

de: Iulia Statie
11 01. 2022

Șoferii sunt nevoiți să plătească impozite auto colosale în 2022, chiar dacă ar putea să își cumpere mașini SH din banii pe care îi dau pentru respectivele taxe. Valoarea anuală care trebuie să fie plătită la bugetul local ajunge la o mică avere pentru o anumită categorie de mașini.

Care este cel mai mare impozit auto din Ploiești în acest an

Mulți români preferă să se bucure de propria mașină pentru a avea parte de confort și a se deplasa cât se poate de repede oricând doresc. Cu toate acestea, întreținerea unui automobil ajunge să coste foarte mult, fără a mai spune de taxele care trebuie să fie achitate.

Numeroase persoane scot din buzunar o mică avere pentru a se asigura că mașina este păstrată într-o formă cât mai bună de-a lungul timpului. Lucrurile nu se schimbă nici când trebuie să fie plătit impozitul auto. Spre exemplu, cea mai mare taxă din Ploiești ajunge la o valoare colosală.

În 2022, cel mai mare impozit pe mijlocul de transport de la Ploiești este pentru o capacitate cilindrică de 5967 centimetri cubi, aici ajungându-se la suma de 9.822 lei, anume aproximativ 2.000 de euro. Contribuabilul își poate cumpăra o mașină second hand cu acești bani.

De asemenea, capacitatea cilindrică de 1000 centimetri cubi ajunge la cea mai mică sumă pentru impozitul auto în 2022. Contribuabilii trebuie să plătească 45 de lei la bugetul local, potrivit observatorulph.ro.

Taxe în Ploiești. Ce au hotărât autoritățile

La finalul anului 2021, autoritățile locale aprobau un proiect de hotărâre prin care impozitele și taxele urmau să rămână la același nivel, acestea fiind indexate doar cu rata inflației. Astfel, în 2022, valorile o să fie menținute ca în anul trecut. S-a făcut referire și la bonificație.

Mai exact, bonificația o să fie menținută cu 10% pentru plata taxelor și impozitelor locale cu anticipație pentru întregul an, până la 31 martie. O să fie aplicată reducerea de 10% pentru impozit/taxa pe clădire. Același lucru este valabil și pentru impozitul/taxa pe teren și impozitul pentru mijloacele de transport.

Cu acestea fiind spuse, impozitul o să ajungă la valoarea de 152,40 de lei pentru un apartament situat în zona A, cu o suprafață de 60 mp și 2 camere. Astfel, diferența dintre 2021 și 2022 ajunge la 3,86 de lei, potrivit raportului de specialitate.

Ce se întâmplă cu persoanele care nu își îngrijesc bunurile

Acest proiect, care a fost aprobat cu majoritate de voturi, face referire și la scutirea de la plata impozitelor pe clădire și pe teren pentru persoanele cu venituri lunare nete mai mici de 650 de lei. Același lucru se aplică și pentru oamenii care nu au venituri.

Între timp, impozitele și taxele locale o să crească cu până la 500% pentru clădirile lăsate în paragină și terenurile neîngrijite.