Imaginile care au impresionat o lume întreagă. Cum arată Andrea Bocelli la 61 de ani

Andrea Bocelli este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de operă din întreaga lume pentru fuziunea sa de muzică pop și clasică. Cu performanțe artistice de top internaționale și colaborări cu superstaruri, precum Celine Dion și Ed Sheeran, Andrea are, fără îndoială, una dintre cele mai fascinante și frumoase voci din lume.

Imaginile care au impresionat o lume întreagă

În această vară, Bocelli, de 61 de ani, se presupune că va porni într-un turneu mondial, dar pandemia Coronavirus ar putea să-l forțeze pe artist să anuleze sau să reprogrameze câteva date. După cum mulți fani sunt conștienți, tenorul italian este orb la ambii ochi, dar nu s-a născut în acest fel.

Imaginile care au impresionat o lume întreagă. Cum arată Andreea Bocelli la 61 de ani
Imaginile care au impresionat o lume întreagă. Cum arată Andrea Bocelli la 61 de ani
Tenorul italian s-a născut pe 22 septembrie 1958 cu glaucom congenital, o boală rară care afectează nervul optic. Celulele nervului mor, iar vederea se poate pierde parţial sau total. Medicii i-au spus mamei sale că urma să nască un copil cu dizabilități și chiar i s-a propus avortul. Tânăra mamă de la acea vreme a înfruntat, însă, riscurile și a ales să-l nască pe cel care avea să devină o legendă a muzicii de operă.

Cum arată Andrea Bocelli la 61 de ani

A crescut la ferma părinţilor săi, printre podgorii și plantaţii de măslini, iar în primii săi ani de viață, s-a descurcat cu vederea extrem de slabă. Boala sa a avansat rapid de la vârsta de 12 ani, când Bocelli a suferit o lovitură la cap, în timpul unui meci de fotbal. Acea lovitură i-a produs hemoragie la nivelul creierului și i-a afectat aproape în totalitate vederea. Azi, se spune că nu este complet orb, dar acuitatea vizuală este extrem de redusă, așa că e ca și cum ar fi orb.

Asta nu l-a împiedicat să învețe de mic să cânte la pian, la flaut, la saxofon și să ia lecții de canto. Muzica a fost o prioritate pentru el și n-a lăsat niciun obstacol să-i stea în cale. Talentul său vocal excepțional a fost descoperit de Pavarotti, care i-a îndrumat calea spre o carieră de succes în operă, iar de aici, Bocelli s-a îndreptat și către pop-operă.

Imaginile care au impresionat o lume întreagă. Cum arată Andreea Bocelli la 61 de ani
Imaginile care au impresionat o lume întreagă. Cum arată Andrea Bocelli la 61 de ani

Deși suferă de glaucom congenital, asta nu l-a descurajat pe Andrea să aibă o carieră extrem de reușită. Pe măsură ce lumea continuă să lupte împotriva pandemiei curente de coronavirus (cunoscută și sub denumirea de COVID-19), oamenii continuă să practice autoizolarea și distanțarea socială. În Duminica Paștilor (12 aprilie), celebrul cântăreț de operă, acompaniat de organistul Emanuele Vianelli, a cântat la Duomo di Milano din Italia, fără audiență.

„Am primit această invitație a primarului și a autorităților bisericii, și am dat curs invitației, spunând da. Sunt foarte fericit să fac asta. Nu este un spectacol. Nu este un concert. Este doar o rugăciune. Am ales unele dintre cele mai frumoase piese ale artiștilor sacri și voi cânta acest gen de muzică.”, a declarat solistul.

Repertoriul artistului a inclus „Ave Maria” și „Sancta Maria” iar concertul a putut fi urmărit integral pe youtube, filmarea având un record de audieță de 35,387,342 de persoane. În prezent, Italia se află în cea de-a cincea săptămână de blocare la nivelul întregii țări în urma focarului de virus. Vedeta internațională ajută în prezent să strângă bani pentru comunitatea sa prin intermediul fundației sale Andrea Bocelli, care lucrează la strângerea de bani pentru a cumpăra echipamente spitalicești.

„Casa este sediul fundației și lucrăm foarte mult pentru a îndeplini obiectivul fundației. Încercăm să strângem banii și să livrăm toate instrumentele necesare acestei crize.”, a spus vedeta.

Cântărețul de operă de renume mondial, Andrea Bocelli, a urcat pe scena Duomo di Milano pustie, duminică de Paște, pentru a interpreta sub numele de „Music For Hope”.  Concertul a fost transmis în direct pe YouTube la peste 3,4 milioane de spectatori. Duomo di Milano este închis din cauza pandemiei, dar Bocelli și organistul Emanuele Vianelli au primit acces la clădire de către arhiereul Monseniorul Gianantonio Borgonovo și primarul Giuseppe Sala.

„În ziua în care sărbătorim încrederea în viața triumfurilor, sunt onorat și fericit să răspund la„ invitația Orașului și Duomo din Milano. Cred în puterea de a ne ruga împreună. Cred în Paștele creștin, un simbol universal al renașterii de care toată lumea – indiferent dacă sunt credincioși sau nu – are nevoie cu adevărat chiar acum. „, a spus Bocelli despre evenimentul de duminică de Paște.

Italia a suferit peste 19.000 de decese ca urmare a COVID-19 și peste 20.000 de morți. Spectacolul lui Bocelli a fost un moment de confort și speranță, în timp ce a cântat piese ca „Panis Angelicus”, „Ave Maria”, „Sancta Maria” și „Domine Deus”, precum și o interpretare a piesei „Amasing Grace” în afara catedralei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI