04 nov. 2021 | 12:19

Imagini uluitoare din interiorul Palatului „Braunstein”, unul dintre cele mai frumoase din Iași. Cât a durat modernizarea acestuia

News
Imagini uluitoare din interiorul Palatului „Braunstein”, unul dintre cele mai frumoase din Iași. Cât a durat modernizarea acestuia
Imagini uluitoare din interiorul Palatului „Braunstein”, unul dintre cele mai frumoase din Iași. Cât a durat modernizarea acestuia

Proiectul ce viza modernizarea și reabilitarea Palatului „Braunstein” a fost finalizat, fiind demarat în anul 2018. Palatul se află în centrul orașului Iași, iar pe viitor ar putea deveni una dintre cele mai tari atracții turistice și istorice din țară.

Unul dintre cele mai spectaculoase palate din România

Întreg proiectul a durat patru ani, iar investiția s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de euro. Palatul amplasat în Piața Unirii a fost complet modernizat și reabilitat, valoarea proiectului fiind de 20.037.244 de lei.

Spațiul va fi transformat în centru multifuncțional. Acesta va include centre culturale, săli de conferință, spații expoziționale și multe alte facilități. La nivelul parterului se va regăsi galeria de artă care va fi în relație directa cu un punct de informare, fiind despărțit printr-un perete amovibil din tâmplărie din lemn stratificat.

Peretele amovibil poate fi mutat și va da posibilitatea dublării capacității galeriei pentru găzduirea unor evenimente speciale. În acest fel se va pune accentul pe interacțiunea dintre spațiul interior și stradă.

Prin urmare, toate funcțiile din parter vor „comunica” cu exterior prin uși pliabile și vitrine. Aceeași soluție va fi adoptată și pentru curtea interioară. La subsolul palatului, accesul publicului se va face cu ajutorul casei de scară care face legătura cu Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Modernizarea Palatului „Braunstein” a durat 4 ani

La subsol vor fi amenajate spații anexă și spații pentru petrecerea timpului liber. La etajul I și etajul II se vor amenaja centrele culturale cu mediatecă. De asemenea, și holul va permite organizarea de expoziții temporare.

La etajul II se vor regăsi spații destinate organizării unor evenimente speciale. La mansardă vor fi amplasate un restaurant panoramic și un auditorium. Cupola va oferi o priveliște uimitoare spre Piața Unirii, Copou și strada Lăpușneanu.

Accesul în zona auditoriumului se va face prin intermediul unei scări și a liftului. La nivelul mansardei, exact sub cupolă, va fi amenajat un punct de belvedere, unde se va instala un telescop. Clădirea va beneficia de toate dotările precum: ecrane de proiecție, sisteme audio și video și echipamente de redare pentru fiecare tip de media.

Nu se știe cu exactitate cât de veche este clădirea, unii specialiști spun că s-a construit în anii 1840, iar alții la începutul anilor 1900. Cert este că a fost naționalizată în perioada comunistă, atunci când camerele palatului au fost împărțite ca apartamente sociale.

Sursă foto: BZI

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Noua autostradă din România. Data la care va fi dată în folosință
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro