Imagini rare cu elefanți roz. De ce pielea lor arată complet diferit de a părinților VIDEO
Imagini rare, cu elefanți roz au fost surprinse recent în Africa de Sud. Pielea lor arată complet diferit de a părinților lor.
Imagini rare cu elefanți roz
Elefanții s-au remarcat imediat printre ceilalți elefanți de culoare cenușie. Nu se știe exact care este cauza pentru care elefantul a căpătat această culoare sau dacă ea este cauzată de o afecțiune genetică rară, numită leucism.
Albinismul este o boală care provoacă o lipsă completă de melanină, aceasta include pigmenți naturali care dau culoare pielii și ochilor. Din această cauză, animalele albinoase adevărate nu au doar pielea roz roșiatică, dar au și ochi foarte palizi (de multe ori roz sau roșii, după cum arată vasele de sânge). De cealaltă parte, leucisimul provoacă doar o pierdere parțială a pigmentării, deci nu afectează și ochii.
Indiferent dacă este vorba despre albinism sau leucism, elefanții care au această culoare au în față un drum greu. Animalele ies din habitatul lor natural, fapt care le face mai susceptibile la atacul prădătorilor. Ele sunt adesea sensibile la lumină și pot avea probleme de sănătate asociate cu mutații genetice. Din păcate, animalele care albinsim sau leucism sunt o țintă ușoară pentru prădătorii naturali.
Ce este albinismul
Albinismul este oarecum obișnuit la elefanții asiatici, dar există doar puține observații înregistrate când vine vorba de verii lor africani mai mari. În Parcul Greater Kruger, ultima observație cunoscută datează din 2016 când un pui de elefant, asemănător ca vârstă și aspect cu cea mai recentă descoperire, a fost văzut în nordul rezervației.
Chiar dincolo de granița din țara Botswana, un pui de elefant cu albinism a fost fotografiat de un echipaj de film BBC în 2009.
„Deja elefantul de două până la trei luni pare să meargă la umbra mamei sale”, a declarat atunci pentru BBC ecologul Dr. Mike Chase.
„Am aflat că elefanții sunt extrem de adaptabili, inteligenți și stăpâni ai supraviețuirii.”
Despre elefanți
Elefanții sunt mamifere mari ce formează familia Elephantidae, din ordinul Proboscidea. La ora actuală sunt recunoscute trei specii: elefantul african (Loxodonta africana), elefantul african de pădure (L. cyclotis), dar și elefantul asiatic (Elephas maximus).
De precizat este că elefanții sunt răspândiți în Africa Subsahariană, Asia de Sud și Asia de Sud-Est. Elephantidae reprezintă unica familie supraviețuitoare a ordinului Proboscidea. Alte familii, acum dispărute, sunt deinotheres, gomphotheres, mamuții și mastodonții.
Elefanții sunt animale erbivore și trăiesc în habitate diferite, cum ar fi savanele, pădurile, deșerturile, dar și mlaștinile. Elefanții preferă să trăiască lângă apă.