25 nov. 2022 | 13:30

Imagini dezolante cu stațiunea Costinești pe timp de toamnă. Peisajul este desprins din Bacovia, nu alta VIDEO

Știri Locale
Imagini dezolante cu stațiunea Costinești pe timp de toamnă. Peisajul este desprins din Bacovia, nu alta VIDEO
Stațiunea Costinești, un loc dedicat tineretului comunist

Pentru cei mai vârstinici, care au prins perioada de tristă amintire, și-aduc aminte bine de Costinești. Stațiunea Costinești era stațiunea balneară oficială a Uniunii Tineretului Comunist (UTC). Era vizitată de membrii decenți ai nomenclaturii politice în ascensiune, la acea vreme. Astăzi, din păcate, găsim imagini dezolante cu stațiunea Costinești pe timp de toamnă. Peisajul este desprins din Bacovia, nu alta, și ne lasă un gust amar.

Stațiunea Costinești, un loc dedicat tineretului comunist

Deși bazele acestei stațiuni se puneau la sfârșitul anilor 1940, Costinești este o stațiune concepută ca o extensie a satului cu același nume, unde prima locuință atestată documentar datează din epoca fierului.

La finele războiului, după venirea comuniștilor, aici a fost construită o tabără studențească lângă lacul Costinești. Emblema stațiunii era hotelul The Forum, unul dintre puținele hoteluri mari construite înainte de anii 1980.

În acei ani, stațiunea Costinești, alături de stațiunile Neptun și Olimp, erau considerate cele mai luxoase și elegante stațiuni balneare din România.

În 2022, din păcate, sunt acum pline de clădiri abandonate, în degradare și invadate de vegetație parazitară, cu spații publice insalubre și cu alei și drumuri impracticabile. Toate aceste noi caracteristici, din păcate, lasă o impresie tristă turiștilor care vizitează aceste stațiuni.

Imagini dezolante pe timp de toamnă în fosta stațiune de tineret

Deși după anii 90 au început mai să se facă investiții, mare parte private, stațiunea Costinești nu prea a avut parte de infuzie de capital. Hotelurile existente aici, și parte din ele active, nu au mai fost renovate așa cum trebuie de ani buni.

Cu toate astea, stațiunea și-a păstrat în proporție de 80% afluxul de turiști. Preponderent au fost tineri dornici de distracție la malul mării. Dar, cum se întâmplă în fiecare an, după sezonul estival, Costinești arată azi ca un peisaj desprins din poeziile celebrului George Bacovia (dacă v-aduceți aminte de poezia „Plumb”).

Străzile din stațiunea Costinșeti sunt azi aproape pustii, iar comercianții de aici se gândesc ce-or să facă până la vară. De cele mai multe ori, din păcate, după terminarea sezonului estival, comercianții din stațiunile de pe litoral caută modalități de a trăi. De cele mai multe ori, îi regăsim muncind, sezonier pe timp de toamnă și iarnă, în alte locații.

@costinesti.ro🥶♬ sunet original – costinesti.ro

Dar, cu toate astea, imaginile dezolante cu stațiunea Costinești, te pun pe gânduri, din păcate. Administrațiile locale nu au, sau nu vor să aibe, măsuri de protecție socială pentru locuitorii de aici.

Asta face ca situația să fie și mai gravă. Dar, va veni un nou sezon estival, iar stațiunea Costinești va musti iar de turiști, și poate așa vor recupera ceea ce au pierdut în perioada toamnei și a iernii.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cum să înlocuiești ouăle în orice rețetă de post. Soluții rapide pentru gospodine
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro