Imagini de groază surprinse pe autostrada Deva-Nădlac. Polițist, filmat în timp ce amenință cu pistolul un șofer de TIR. Video

Imagini de groază surprinse pe autostrada Deva-Nădlac. Polițist, filmat în timp ce amenință cu pistolul un șofer de TIR. Video
Polițistul, filmat de o cameră video aflată pe bordul unei mașini

Imagini revoltătoare au apărut în spațiul public după ce un polițist a fost surprins folosindu-și arma din dotare pentru a amenința și a mobiliza un șofer de TIR. Scenele de groază au fost filmate cu ajutorul unei camera aflată pe bordul unui autoturism care trecea prin zona în care se aflau polițistul și șoferul. În urma publicării imaginilor, polițiștii fac cercetări cu privire la modul ilegal în care omul legii a acționat.

Polițistul este cercetat penal

Un polițist a fost suprins pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, în timp ce amenința un șofer de TIR cu pistolul îndreptat spre acesta. În filmulețul înregistrat se observă că șoferul de TIR a fost coborât din cabina autocamionului și supus verificărilor cu pistolul îndreptat spre el.

Deși acțiunea se petrece în decursul a câteva secundă, în imagini se poate observa cum polițistul își retrage arma îndreptată spre bărbat cu intenția de a-și pune arma înapoi în toc.

„Evenimentul a avut loc la data de 26 decembrie, în vecinătatea bretelei de urcare de pe DN 7 pe autostrada A1 Deva – Nădlac. În aceste momente, Biroul de poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac efectuează verificări, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a petrecut evenimentul, în vederea luării măsurilor care se impun”, a transmis, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Ulterior, anchetatorii care se ocupă de acest caz au transmis că polițistul în cauză a fost identificat, urmând ca acesta să fie audiat pentru a-și explica gestul.

Bărbat de 63 de ani, în stop cardio-respirator după violența unui polițist

Nu este prima oară când un polițist este surprins acționând ciolent asupra unei persoane. În urmă cu opt luni, un bărbat de 63 de ani a murit după intervenția violentă a unui polițist, care încerca să îndepărteze victima din apropierea unui local care fusese incendiat.

Pentru că se afla sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul nu a fost cooperant, astfel încât a opus rezistență. Supărat că nu îi sunt ascultate ordinele, un polițist a folosit forța fizică pentru a imobiliza la pământ bărbatul. În urma impactului violent cu solul, victima a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat ulterior decesul.

”Cu ocazia intervenției la un incendiu la un local, (aparatură electrică) un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Barbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, în acest moment i se efectuează manevre de resuscitare”, a anunțat poliția în cursul zilei în care a avut loc tragedia.

Potrivit primelor cercetări efectuate de polițiști s-a constat că bărbatul suferea de mai multe afecțiuni, motiv pentru care i-au fost găsite mai multe medicamente.

„Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (…)

În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Florian Popa.