18 dec. 2023 | 18:00

Imagini cu victimele scoase pe braţe de sub dărâmături, la internatul din Odorheiu Secuiesc. Cât de veche era clădirea: „Urma să fie renovată”

News
Imagini cu victimele scoase pe braţe de sub dărâmături, la internatul din Odorheiu Secuiesc. Cât de veche era clădirea:
Imagini cu victimele scoase pe braţe de sub dărâmături, la internatul din Odorheiu Secuiesc. Cât de veche era clădirea: "Urma să fie renovată"

Haos și panică la un internat al unui liceu din Odorheiu Secuiesc. Cel puțin patru victime au fost prinse sub dărâmături, iar echipajele de salvare depun eforturi mari pentru a salva viața tuturor. Imagini șocante de la sesiunea de salvare a elevilor care se aflau în camerele lor atunci când a avut loc tragedia.

Elevi scoși pe brațe de sub dărâmături

Situație disperată în Odorheiul Secuiesc, după ce o parte din clădirea internatului Liceului Tamași Aron s-a prăbușit. Incidentul a avut loc chiar în jurul orei 16.00, când elevii terminaseră orele și se aflau în camerele lor.

Vezi și: Un perete al unui internat din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. Trei copii, scoşi deja de sub dărâmături. Care este starea lor

Din primele informații, patru tineri ar fi rămas prinși între ruine. Toată lumea era panicată, se auzeau țipete peste tot și stigăte de ajutor, conform martorilor de la fața locului. O tânără ar fi fost doar speriată și ar fi suferit doar un atac de panică, în timp ce alta era semiconștientă.

„Până în acest moment au fost extrase trei victime, una conștientă, una semiconștientă și una aflată în stop cardiorespirator și se fac manevre de resuscitare”, potrivit ISU Odorheiul Secuiesc.

Timp de zece minute, paramedicii au luptat pentru viața celei de-a treia fete prinse sub dărâmături. După lungi eforturi, au reușit să o mobilizeze pe tânără și au transportat-o ​​la spitalul Székelyudvarhely. Momentan nu există informații despre rănile sale, dar cert este că starea ei era una fragilă.

Prima fată, care a fost salvată de echipele de la fața locului, a suferit o fractură de claviculă și membru superior, dar era conștientă și cooperantă, ceea ce a ușurat munca salvatorilor. Aceasta striga de disperare printre ruine și a fost scoasă pe brațe, după cum se poate observa din imagini.

Se presupune că sub ruine ar mai fi cel puțin un copil, un băiat, pe care încă îl caută salvatorii, așa cum a informat Péter Szilárd, directorul serviciului județean de salvare.

 „Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături”, a comunicat IGSU.

Clădirea, veche de peste 100 de ani

Această clădire avea o mulțime de nereguli, despre care se pare că autoritățile și cei responsabili știau. Apa pătrundea în clădire la fiecare ploaie, urmele de uzură erau multe și vizibile dar, cu toate acestea, elevii nu au fost scoși din acest internat.

Clădirea era veche de peste 100 de ani și urma să fie reparată, dar nu se știa nimic exact despre data la care aveau să înceapă pregătirile. Internatul era vizibil uzat, dar, în continuare, elevii locuiau aici pentru a merge la liceu.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Zorgo Noemi, au fost desfășurate lucrări în curtea căminului pentru a realiza conexiuni la rețeaua de canalizare și la sistemul de scurgere pluvială. Existența posibilă a unor efecte negative asupra structurii de rezistență a clădirii este luată în considerare, având în vedere lucrările realizate sub fundația acesteia.

Poliţiştii au venit şi cu un câine pentru căutarea victimelor, iar echipajele s-au ghidat după strigătele tinerilor cuprinse cu vârste între 16-17 ani. Încearcă acum să afle dacă mai sunt elevi rămași printre mulțimea de bolvani.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Capital.ro
Ţara puternică din UE care caută soldaţi profesionişti. Nu a mai avut recrutare din 2011
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro