15 sept. 2024 | 09:55

Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de viiturile provocate de ciclonul Boris în Galați. Localnicii sunt disperați: „Nu a mai rămas nimic. Nu avem unde să dormim”

News
Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de viiturile provocate de ciclonul Boris în Galați. Localnicii sunt disperați:
Inundațiile au făcut prăpăd în Galați, mii de gopodării au fost distruse de ape

Ciclonul Boris a lovit cu forță sud-estul României, provocând distrugeri masive în județul Galați, unde peste 5.000 de gospodării din 12 localități au fost afectate de viituri. Până acum, 252 de persoane au fost evacuate, iar 4 persoane și-au pierdut viața. Imagini dramatice din teren arată amploarea dezastrului, cu sate întregi acoperite de ape și familii rămase fără adăpost.

Viituri devastatoare în județul Galați

Județul Galați se află sub cod roșu de inundații, iar ciclonul Boris a provocat haos în 12 localități, printre care Pechea, Cuza Vodă și Corod. Apa a distrus case, drumuri și terenuri agricole, lăsând comunități întregi izolate.

Traficul rutier este grav afectat pe trei drumuri naționale și zece drumuri județene, inclusiv DN 24D și DJ 251, îngreunând intervențiile, informează news.ro.

În sprijinul celor afectați, peste 700 de cadre ale MAI, alături de forțe ale Armatei, acționează non-stop pentru salvarea oamenilor și înlăturarea efectelor dezastrului.

Misiuni de salvare și evacuări în Galați și Vaslui

Până la această oră, autoritățile au evacuat 252 de persoane din zonele cele mai afectate din Galați, iar în județul Vaslui, alte 40 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele.

În Vaslui, inundațiile au lovit 5 localități, însă situația rămâne mult mai gravă în Galați. În plus, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a suplimentat forțele cu 70 de cadre și 23 de bărci de salvare, autospeciale și motopompe din mai multe județe. MApN colaborează strâns cu autoritățile locale pentru a facilita evacuările și a asigura sprijin logistic.

Citește și A fost emis Cod roșu în Galați și Vaslui. 4 persoane au murit, imagini apocaliptice!

Localnicii din Galați sunt disperați și își strigă durerea: ”Nu avem unde să dormim”

Oamenii sunt disperați. Apele le-au distrus tot ce aveau. ”Am încercat să ridic gardul și apa a luat toate materialele. Nu a mai rămas nimic. Mi-a intrat și în casă, uitați ce a făcut. Unde să dormim acum? Unde să dorm cu copiii? Nu avem unde.”, a spus o localnică, potrivit digi24.ro.

”Apa a ajuns în casă, a fost până la 50 de centimetri înăuntru. Nu mai putem locui aici. Sunt 60 de familii afectate de inundații.”, a adăugat o altă persoană afectată.

”Nu știm ce să facem, nu avem unde să dormim. Avem copii mici, suntem într-o situație disperată.”

Unii oameni au stat ore întregi pe acoperișurile caselor. ”Am stat acolo o oră și jumătate, pe acoperiș. Pompierii au venit abia după trei ore.” Alții nu au unde să se refugieze. ”Nu știm ce vom face. Ne simțim abandonați, nimeni nu ne primește, trebuie să ne ajute cineva.”

”Uitați, parchetul e complet distrus. Nu mai avem unde dormi.” ”Nu am unde să mă duc, nu mai am unde să dorm.”

Citește și Ciclonul Boris a făcut prăpăd în România. Doi morți și 60 de persoane evacuate în Galați în urma unei viituri. Apa a ajuns la 1,7 metri!

Parteneri
Povestea gemenilor din Tg Jiu care au plecat de acasă și sunt de negăsit de două zile. Părinții sunt disperați și fac apel la populație. Copiii erau bursieri la școală și s-ar fi împrietenit cu un personaj dubios
Redactia.ro
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Click.ro
Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
Ungurii au fost pedepsiți. Comisia Europeană i-a dat lovitura finală Ungariei
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
DOLIU IMENS! Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro