Imaginea surprinsă din satelit care face înconjurul Terrei! Ce s-a observat acum deasupra Europei

Imaginea surprinsă din satelit care face înconjurul Terrei

Imaginea surprinsă din satelit care face acum înconjurul Terrei! Pandemia cauzată de noul coronavirus creează tot felul de haos pentru societatea umană, însă pentru planetă dar și pentru celelalte viețuitoare de pe pământ acest episod vine ca o binecuvântare.

Imaginea surprinsă din satelit care face înconjurul Terrei

Sateliții au surprins imagini pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum, deoarece autoizolarea impusă în cele mai multe țări din lume, din cauza coronavirusului, a scăzut nivelul de poluare. Așadar, ceea ce este o adevărată traumă pentru om, este o adevărată bucurie pentru planetă.

Aceste imagini au fost surprinse de satelitul Copernicus Sentinel-5P. Imaginile prezintă emisiile de dioxid de azot (NO2) în Franța în martie 2019 într-un cadru, iar între 14 și 25 martie în cadrul următor. Roșu intens indică emisiile mai mari de NO2. Specialiștii de la Royal Netherlands Meteorological Institute (KNMI) utilizează satelitul pentru a monitoriza atât vremea, cât și poluarea în Europa.

Imaginea surprinsă din satelit care face înconjurul Terrei
Imaginea surprinsă din satelit care face înconjurul Terrei

Nu doar Parisul arată o scădere mare a poluării, ci și orașe precum Milano și Madrid. Echipa de oameni de știință a folosit date care se întind pe 10 zile în 2020. Henk Eskes este unul dintre oamenii de știință de la KNMI. Într-un comunicat de presă, el a explicat de ce s-au ales aceste date.

”Concentrațiile de dioxid de azot variază de la o zi la alta din cauza schimbărilor meteorologice. Concluziile nu pot fi trase doar pe baza unei singure zile de date. Prin combinarea datelor pentru o anumită perioadă, în timp, 10 zile în acest caz, variabilitatea meteorologică este parțial în medie și începem să vedem impactul schimbărilor datorate activității umane.

Unele NO2 sunt produse prin procese naturale precum respirația bacteriană, fulgerul și chiar vulcanii. Dar cea mai mare parte a acesteia este produsă de noi: în cea mai mare parte arderea combustibililor fosili în motoarele cu combustie internă, dar cu restricțiile privind mobilitatea în Europa, aceste emisii au scăzut. De fapt, aproape orice legătură cu activitatea umană este în scădere, în afară de traficul pe internet”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI