Este tot mai clar că Simona Halep nu renunță la gândul de juca tenis de performanță, deși se confruntă cu acuzații grave de dopaj și de „iregularități” în pașaportul biologic. Sportiva din România se antrenează la academia lui Patrick Mouratoglou și a jucat un meci de pregătire cu partenera de dublu a Gabrielei Ruse. Imaginea a ajuns pe internet și i-a bucurat pe fani.
De când aștepta Simona Halep acest moment. Sportiva din România este suspendată provizoriu și nu are voie să participe la competițiile organizate de WTA și ITF și nu a avut posibilitatea să înfrunte jucătoare de valoare. Lucrurile s-au schimbat după ce a început pregătirea la academia Patrick Mouratoglou, antrenorul cu care a lucrat până în momentul în care a aflat de acuzațiile de dopaj, iar aici a înfruntat-o într-un meci de pregătire pe Marta Kostyuk.
Jucătoarea din Ucraina se află pe locul 35 WTA la simplu și pe 30 la dublu, competiție în care participă alături de Gabriela Ruse. Marta Kostyuk a fost foarte încântată că a jucat un meci cu o sportivă care a câștigat două turnee de Grand Slam și a postat o imagine de la finalul antrenamentului.
Fanii Simonei Halep au fost încântați când au aflat vestea și și-au dat seama că favorita lor nu a renunțat la gândul de a se întoarce pe terenul de tenis, în competițiile profesioniste. Fostul lider WTA are de înfruntat două acuzații foarte grave: dosarul în care se vorbește de doping cu Roxadustat, dar și „iregularitățile” din pașaportul biologic.
Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a suspendat-o pe data de 7 octombrie 2022, dar deși a cerut o procedură de urgență, jucătoarea din Constanța nu a fost încă audiată. Judecata de la tribunalul Sport Resolutions a fost amânată de trei ori, iar oficialii ITIA susțin că au cerut acest lucru pentru că vor ca sportiva să răspundă într-o singură ședință la toate acuzațiile.
Simona Halep a jucat ultimul meci în luna august, la US Open 2022. În acel moment se afla pe locul 9 WTA, iar săptămâna aceasta a început-o pe poziția cu numărul 36.
Jucătoarea din România susține că suplimentele ei nutritive au fost contaminate accidental, în timpul procesului de producție, cu Roxadustat, iar în ceea ce privește „iregularitățile” din pașaportul biologic a consultat mai mulți specialiști care i-au spus că nu sunt probleme și că valoreile sunt cele recunoscute în plan internațional.