Imaginea de la arestarea lui Florin Cîțu în America. Cum arăta actualul premier al României FOTO

Imaginea de la arestarea lui Florin Cîțu în America. Cum arăta actualul premier al României FOTO
Poză cu Florin Cîțu când a fost arestat în America

Noi detalii din dosarul penal al premierului Florin Cîțu! Cum arăta oficialul în urmă cu 20 de ani? Acesta a fost arestat în Statele Unite ale Americii după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Fotografia de la arestarea lui Florin Cîțu în SUA

Autoritățile americane au pus la dispoziție presei din România fotografia din momentul arestării lui Florin Cîțu pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Documentul din dosarul penal arată că actualului oficial i s-a alocat la arestare numărul 23665. Poza prezintă portretul lui Cîțu imediat după ce a fost reținut, scriu cei de la Mediafax.

Funcționalul guvernamental american a arătat că amprentele acestuia nu sunt informații publice, astfel putând să pună la dispoziție doar imaginea de tip (‘mug shot’) – portret fotografic de la umeri în sus realizat de structurile judiciare ale SUA după arestarea unei persoane și preluarea sa în custodie. În aceasta îl putem observa pe actualul prim-ministru la vârsta de 28 de ani, purtând ochelari și îmbrăcat într-un tricou alb. Iată detaliile!

Numărul de caz: 23665
Nume: Florin Vasile Cîțu
Sex: Bărbat
Rasă: Alb
Înălțime: 1.73 m
Greutate: 70.3 kg

A fost dat în judecată

Sursa citată mai arată și că Florin Cîțu a fost ținut în Penitenciarul din Story Country. Bărbatul a fost luat în custorie de către autoritățile americane pe data de 3 decembrie 2000, după ce la orele 02:03 noaptea a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek conducând un Ford Probe roșu cu un Blood Alcohol Content de 0.161, limita legală fiind de 0.80.

Documentele instanței americane mai arată și că pe data de 21 iulie 2008, la 6 ani după plecarea acestuia din SUA, Florin Cîțu a fost dat în judecată de firma de recuperare creanțe (Clarke Jordan Financial LC) pentru datoria neplătită de la un card de credit de 6.698.73 de dolari.

Explicațiile premierului

Q: Când ați cerut certificatul ORNISS, ați menționat?
A: În România, pentru președinte, premier, demnitari nu se face cerere pentru ONISS, potrivit legislației.

Q: Președintele Iohannis și Orban au fost informați de acest eveniment?
A: Nu am adus în discuție acest eveniment față de dl președinte. În ce îl privește pe dl Orban, un coleg mi-a spus că dl Orban i-a arătat acum câteva luni acest document

Q: Ați discutat cu Iohannis despre acest lucru, având în vedere că el a spus că nu va numi persoane penale?
A: Am discutat, aceasta nu e o situație penală, sunt legislații diferite în România și SUA, nu se califică

Q: Ce i-ați spune unui tânăr care urcă băut la volan?
A: Că nu trebuie amestecate alcoolul și condusul. Nu s-a mai întâmplat niciodată de atunci. Poate că e nevoie și în România să ne uităm la legislație. Această toleranță zero poate ar trebui și în România

(Sursa: Conferință de presă Guvernul României)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI