Imaginea care s-a viralizat de Paște. Crezi că ghicești ce face femeia din poza?

Imaginea care s-a viralizat de Paște. Crezi că ghicești ce face femeia din poza?
Imaginea care s-a viralizat de Paste. Crezi ca ghicesti ce face femeia din poza

În ultimele două zile, o imagine bizară a devenit virală pe rețelele sociale. Fotografia înfățișează o femeie din Bangladesh, care pare să fie înconjurată de plete lungi, blonde, de dimensiuni kilometrice. Dacă privești cu atenție poza, vei vedea că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Te-ai prins despre ce este vorba?

Adevărul din spatele fotografiei virale de Paște

Deși, inițial, pare că femeia este înconjurată de sute de meșe în ceea ce pare a fi o fabrică de peruci, ei bine, adevărul este cât se poate de departe de această presupunere.

Una dintre cele mai interesante imagini a apărut pe rețelele sociale, acum câteva zile, din interiorul unei fabrici de tăiței dintr-un oraș din Bangladesh. Fotografia devenită virală în mediul online înfățișează o femeie care întinde tăiței lungi cât firul de păr, într-o fabrică din localitatea Bogura.

Procesul de întindere a tăițeilor la uscat, la soare, este una dintre ultimele etape ale procesului de fabricație, înainte ca aceștia să fie împachetați și trimiși spre vânzare, ca apoi consumatorii să se bucure de o livrare de nota 10 și o masă copioasă.

Fotograful local Abdul Momin este cel care a surprins frumusețea procesului într-o serie de imagini care îți taie răsuflarea. Culoarea vie a tăițeilor se aseamănă foarte mult cu pletele aurii ale unei Ilene Cosânzene.

Cum se transformă pastele în tăiței

Atunci când te pregătești să prepari cea mai bună porție de paste, trebuie să ții cont de un anumit truc genial. Dacă torni bicarbonat de sodiu în apa în care fierb pastele, acestea se vor transforma aproape imediat în tăiței.

Deși pare incredibil, acest procedeu este posibil. Explicația constă în faptul că aluatul de tăieței conține kansui, o componentă minerală alcalină ce asigură culoarea galbenă și textură elastică a tăițeilor. Acest rezultat se poate obține dacă turnăm puțin bicarbonat de sodiu în apa în care fierb spaghetele.

Asigură-te că vasul în care fierbi pastele nu este plin ochi. Totodată, gospodinele îți recomandă să nu folosești bicarbonat de sodiu în exces, deoarece gustul alimentelor se poate deteriora cu rapiditate.

Sursa foto: Abdul Momin/Solent News