Imaginea anului în România. Cum cerșește un ploieștean pe stradă, în plină pandemie

Imaginea anului în România. Cum cerșește un ploieștean pe stradă, în plină pandemie
Vezi cum a ieșit la cerșit un bărbat din Ploiești

În plină pandemie de coronavirus, convins că munca nu-l avantajează, un cerșetor a hotărât să-și continue activitatea, dar nu oricum! Vezi cum și-a făcut apariția pe stradă ploieșteanul.

Cum cerșește un ploieștean pe stradă

Cu toate că țara noastră se află sub stare de urgență, meseria e meserie și când te cheamă datoria, trebuie să te prezinți. Pe acest principiu a mers probabil un biet cerșetor ploieștean care a ieșit pe stradă pentru a strânge câțiva bani. Interesant este, însă, ca cerșetorul este adaptat la cerințele ordonanțelor militare în vigoare. Imaginea a fost surprinsă în jurul prânzului, și în ea se poate observa că bărbatul poartă o mască medicală de protecție. Acțiunea s-a petrecut în spatele Palatului Administrativ din Ploiești.

Cum nu putem judeca situația prin care trece, putem însă să remarcăm efortul de a se proteja de virusul mortal. În contextul actual, imaginea are un impact emoțional destul de puternic.

Imagine de senzație în Ploiești

Cu toate că poartă mască, sărmanul om este expus în permanență la infectarea cu COVID-19. Bărbatul susține că în afară de infirmitatea care l-a determinat să practice cerșitul pentru a-și câștiga existența, nu are alte probleme de sănătate.

Imagine surprinsă în jurul prânzului, în Ploiești. Foto: observatorulph.ro
Imagine surprinsă în jurul prânzului, în Ploiești. Foto: observatorulph.ro

Despre telemuncă nu știe, și oricum nu îi este de folos.

Reamintim că, bilanțul morților de COVID-19 în România a ajuns la 392 de persoane, după ce au fost raportate alte 20 de decese. Pentru a ne proteja împotriva infectării cu SARS-CoV-2, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ne recomandă să ne dezinfectăm cu regularitate mâinile cu apă și săpun, să păstrăm o distanță sigură de doi metri, să evităm locurile aglomerate, și să păstrăm distanța socială în aceste zile caracterizate de teamă și panică, când în România este decretată stare de urgență.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI