Șapte persoane și o persoane neidentificată și-au pierdut viața în urma incendiului de la „Ferma Dacilor”. Una dintre acestea este fiul patronului pensiunii, Cornel Dinicu. Cum a fost surprins acesta după tragedie, aflați în rândurile următoare.
În urma incendiului devastator, șapte persoane și-au pierdut viața, printre care trei copii și o persoane neidentificată încă. Printre cei decedați se află unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, dar şi o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi prietenul acesteia.
Primele imagini cu patronul pensiunii „Ferma Dacilor”, Cornel Dinicu, îl arată ținând în brațe un tablou cu fiul său, care a decedat în incendiul din a doua zi de Crăciun. În total, 26 de persoane se aflau în pensiune, dintre care 18 au reușit să se salveze.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi ucidere din culpă, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.
Citește și: Răsturnare de situație după incendiul de la ‘Ferma Dacilor’. Ce au găsit criminaliștii
„Ferma Dacilor” funcționa fără autorizație de securitate și incendiu de mai mulți ani, iar în urma controalelor au fost descoperite mai multe nereguli. Se pare că ultimul control de acest fel a avut loc în anul 2019, atunci când s-au găsit mai multe probleme.
Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că foștii șefi ai pompierilor prahoveni, cei care erau în funcție atunci când ferma a fost controlată, au dat doar avertismente, chiar dacă pensiunea trebuia închisă.
De asemenea, foștii șefi au fost nevoiți să iasă la pensie din cauza unor grave nereguli. Tot ei sunt cei care au organizat o masă de protocol pentru ISU Prahova, în cadrul aceleiași pensiuni, după câteva luni de la control.
„A fost făcut un control în 2019, s-au constatat 6 nereguli, s-au dat doar avertismente și apoi nu a mai mers nimeni acolo până în ziua de azi, ceea ce e ciudat pentru noi, mai ales că atunci când ai constatat nereguli te duci și verifici din nou, în niciun caz nu trec 4 ani, Hai să lăsăm cei 2 ani de pandemie, totuși sunt 2 ani în afara pandemiei. Hai să spunem că eram foarte ocupați cu problema războiului din Ucraina în primele câteva luni din 2022, totuși a mai rămas restul din 2022 și 2023 și tot nu a fost vizitat acolo”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.ro.