În ultimii doi ani de zile, iluziile optice au căpătat notorietate fantastică în mediul online. Pentru a demonstra că posezi un coeficient de inteligență mai ridicat decât media generală a populației globale, trebuie să găsești peștele ascuns printre rechini, în cel mult 20 de secunde.
Nu e de mirare că testele de inteligență au devenit atât de populare în mediul online, fiind menite să îți pună mintea la contribuție, iluzii optice sunt mult mai dificile decât altele.
O iluzie optică este o ilustrare atrăgătoare a unui obiect, desen sau imagine care are înfățișări diferite dacă este privită din unghiuri diferite.
Există trei tipuri de iluzii optice, precum cele fizice, fiziologice și cognitive, acestea făcând parte din domeniul psihanalizei, deoarece aruncă puțină lumină asupra trăsăturilor tale de personalitate.
Privește cu atenție imaginea de mai sus și încearcă să găsești peștele ascuns în marea cu rechini. Atenția la detalii este imperativ necesară, pentru a putea depista peștișorul în mai puțin de 20 de secunde.
Chiar dacă pare destul de dificil, soluția corectă s-ar putea găsi chiar sub nasul tău, dacă studiezi în detaliu fiecare părticică a imaginii de mai sus.
Așadar, privește cu atenție imaginea de mai sus și descoperă unde se află peștișorul ascuns printre rechini. Zâmbește la fel de larg precum celelalte viețuitoare marine.
Specialiștii sunt de părere că, dacă reușești să identifici peștele ascuns din grupul de rechini din interiorul imaginii în doar 20 de secunde, atunci te poți lăuda cu un IQ mai mare decât media generală globală.
Studiile au arătat că, pe măsură ce îți exersezi mai mult creierul rezolvând puzzle-uri dificile, cu atât ești mai inteligent. Așadar, ai dibuit unde se ascunde peștele? Dacă nu ai găsit răspunsul corect, îl poți verifica AICI.
Privește bine ilustrația și vei putea vedea cum peștele prietenos se află în partea stângă a imaginii, puțin mai sus de centrul fotografiei.
Iluziile optice ne oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul uman. Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care nu există.
Citește și Test pentru genii. Doar 2% dintre oameni reuşesc să găsească leopardul din imagine în 9 secunde