10 apr. 2024 | 23:10

Iluzia optică din trafic. Unde este mașina galbenă? Trebuie să o găsești în 15 secunde

Diverse
Iluzia optică din trafic. Unde este mașina galbenă? Trebuie să o găsești în 15 secunde
Găsește mașina galbenă din imagine

Iluziile optice sunt un mod interesant și diferit de a ne menține creierul „în formă”. Rezolvarea acestora este benefică pentru sănătatea minții, spun specialiștii. Astăzi avem un astfel de test pentru pasionații auto. Trebuie să găsiți mașina galbenă din imagine.

Iluzie optică: găsește mașina galbenă

Șoferii sunt provocați să descopere o mașină galbenă din imagine într-un timp record de doar 15 secunde. Putem observa un flux constant de mașini care se deplasează pe șase benzi, dar și un rând de mașini parcate pe ambele părți.

Majoritatea mașinilor au culori închise, precum gri, negru, albastru închis. Unele sunt albe, roșii sau roz, dar în această imagine se află ascunsă și o mașină galbenă. Provocarea de astăzi este să o descoperiți în doar 15 secunde.

Specialiștii recomandă rezolvarea acestor teste IQ regulat, deoarece reprezintă un mod diferit și interesant de a ne pune la încercare creierul și atenția la detalii, lucru important și în viața de zi cu zi.

Ați reușit să descoperiți mașina galbenă? Un mic sfat: nu vă concentrați pe ambuteiajul din centrul imaginii. Mașina nu se află în mijloc. Dacă nu ați reușit să o identificați, vă spune noi unde este. Priviți cu atenție în stânga imaginii, la mașinile parcate.

Iată unde se afla mașina galbenă

Iată unde se afla mașina galbenă

Tipuri de iluzii optice

Iluziile optice sunt distorsiuni ale realității  și percepției. Aceste imagini înșală sistemul vizual, de la ochii noștri până la creier. Aceste jocuri pot fi create prin efecte vizuale și apar și în mod natural.

Sunt rezultatul analizei informațiilor primite de sistemul vizual, care poate percepe chiar și obiecte care nu sunt prezente. Există mai multe tipuri de iluzii optice, printre care:

  • Iluzii optice fiziologice

Aceste iluzii sunt asociate cu efectele stimulării excesive asupra ochilor, cum ar fi luminozitatea, culoarea sau mișcarea.

  • Iluzii optice cognitive

Aceste iluzii funcționează prin diverse experimente care atacă o anumită vulnerabilitate a vederii și în ele intervine cunoștințele noastre despre lume . Un exemplu clar de iluzii cognitive sunt imaginile care par diferite de ceea ce sunt.

  • Iluziile optice în artă

Mulți artiști au dat lucrărilor lor o notă magică folosind iluzii optice, creând profunzime, contrast și ambiguitate.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Iohannis se RETRAGE! ANUNȚ surpriză de la Palatul COTROCENI
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro