04 ian. 2024 | 19:42

Iluzia optică din piața de legume. Ești un geniu dacă vezi ratonul în mai puțin de 15 secunde

Diverse
Iluzia optică din piața de legume. Ești un geniu dacă vezi ratonul în mai puțin de 15 secunde
Playtech Știri îți prezintă o nouă iluzie optică sub forma unei ilustrații ce prezintă o piață. Poți să observi unde se află ratonul?

Playtech Știri îți prezintă o nouă iluzie optică sub forma unei ilustrații ce prezintă o piață de legume. Poți să identifici locul în care se află ratonul, în mai puțin de 15 secunde? Specialiștii spun că, dacă reușești să o faci, te numeri printre persoanele care se bucură de un nivel IQ ridicat.

Cum acționează iluziile optice asupra creierului

Oamenii pot privi lucrurile sau imaginile în mod diferit, formând o percepție nouă în funcție de unghiul din care analizează. O iluzie optică este o imagine atrăgătoare, profund fascinantă, care schimbă forma unui obiect, a unui desen sau a unei persoane, provocând creierul la lucruri noi.

Există numeroase tipuri de iluzii optice, cum ar fi cele fizice, fiziologice și cognitive. Aceste iluzii optice fac, de asemenea, parte din domeniul psihanalizei, deoarece fac puțină lumină asupra modului în care oamenii ajungă să perceapă anumite lucruri.

Citește și: Iluzia cu „Gaura neagră” păcălește creierul și dilată pupilele. De ce efectul ei este doar pentru anumiți oameni

În cât timp trebuie să rezolvi provocarea zilei de astăzi

Un astfel de exemplu este iluzia optică pe care ți-o vom prezenta în materialul de astăzi: o ilustrație inteligentă cu piața unor fermieri, în care se ascunde un raton. Accesează prima imagine din galeria foto, pentru a analiza cu atenție fiecare detaliu.

Atenție! Nu accesa a doua imagine, fiindcă în ea vei găsi răspunsul la problema ta. Setează, de asemenea, un cronometru la 15 secunde, acesta fiind intervalul de timp de care dispui pentru a desluși imaginea. Mai mulți oameni cumpără fructe și legume de la piața fermierilor.

Poți să identifici locul în care se ascunde ratonul?

Un bătrânel se uită la câțiva ardei grași roșii. Un bărbat a venit cu cei doi copii ai săi la piață. Au cumpărat câteva fructe și legume. Copiii poartă sacii cu fructe și legume. O vârstnică se uită la fructele proaspete. O doamnă vorbește cu fiica ei care vrea și ea să cumpere ceva de la magazin.

În tot acest tablou, există un detaliu pe care mulți nu reușesc să îl identifice, mai exact un animăluț, un raton. Ce trebuie să faci tu în cele 15 secunde pe care le ai la dispoziție este să găsești locul din ilustrație în care se ascunde ratonul.

Citește și: Iluzia optică veche de 14 mii de ani care-ți pune mintea la încercare. Poți descifra puzzle-ul?

Unde se află animalul din piață, de fapt

Aruncă o privire atentă la iluzia optică și încearcă să găsești ratonul ascuns în piața fermierilor. Dacă nu poți observa ratonul, atunci suntem aici pentru a te ajuta! Uită-te în partea stângă sus a imaginii. Ratonul se ascunde în magazin, în spatele fructelor, așa cum se arată în a doua imagine din galerie.

Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care nu există. Deci, ai reușit să găsești ratonul ascuns din această iluzie optică?

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Noua metodă de fraudă prin telefon. Deținătorii de carduri bancare, vizați
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 14 mai
Capital.ro
Cum vor fi recalculate pensiile de la 1 septembrie 2024 | CNPP a emis modelul deciziei de calcul
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro