Este duminică, așa că astăzi vă prezentăm o nouă iluzie optică cu ajutorul căreia îți poți evalua abilitățile cognitive. Doar persoanele cu o inteligență ridicată pot observa cele două fețe ‘ascunse’ în imaginea de mai sus. Aveți la dispoziție doar 8 secunde!
Pentru astăzi avem o nouă iluzie optică pentru testarea IQ-ului. Creierul uman poate privi lucrurile sau imaginile în mod diferit, formând o percepție diferită din fiecare unghi. Conform specialiștilor, o iluzie optică este o imagine atrăgătoare, care provoacă modul creierului de a percepe anumite lucruri. Există numeroase tipuri de iluzii optice, cum ar fi iluziile fizice, fiziologice și cognitive. Aceste iluzii optice fac, de asemenea, parte din domeniul psihanalizei.
Vezi și: Iluzia optică de weekend. Care este tatăl adevărat al copilului? Trebuie să răspunzi în 15 secunde
În imaginea de mai sus este prezentată o familie care ia prânzul împreună. Cei trei nu mănâncă singuri, ci au musafiri nepoftiți. Provocarea mare este să identificați care sunt fețele ‘ascunse’ din jurul lor. Nu aveți mult timp la dispoziție, ci doar 8 secunde! Haideți să începem.
În primul rând, trebuie să scanați fiecare obiect ce se regăsește în poză. Puteți vedea familia și cățelul la masă, dar mai sunt și alte ‘personaje ascunse’. Dar nu pierdeți timp! Dacă nu ați reușit, vă spunem noi care este răspunsul corect. În caz că nu ați observat, prima față se vede clar pe blănița cățelului, iar cea de-a doua se poate regăsi în tabloul din spatele mesei. A fost atât greu?
Iluziile optice își găsesc aplicații în diverse domenii, cum ar fi neurologie, psihologie, artă și viața de zi cu zi. Aceste puzzle-uri vizuale ne testează înțelegerea datelor contradictorii sau neclare. Înțelegerea răspunsului creierului la iluziile optice ne poate îmbunătăți cunoștințele despre cogniție, anatomie și procesarea senzorială.
De asemenea, iluziile optice oferă o perspectivă asupra modului în care creierul indivizilor sănătoși și deficienți procesează informațiile vizuale, ele sunt resurse vitale pentru cercetarea vizuală.
Prin utilizarea iluziilor optice, psihologii și oamenii de știință în neuroștiință examinează o gamă largă de caracteristici legate de viziunea umană, atenția, memoria și luarea deciziilor.