Iluzia optică de azi care arată dacă ai IQ de geniu. Câte persoane vezi în imagine?

de: Năstase Mirabela
06 06. 2022

Iluzia optică de azi care arată dacă ai IQ de geniu. Tu câte persoane vezi în imagine? Această iluzie optică te va deruta deoarece trebuie să observi numărul de oameni dintr-o poză cu multe elemente. Testul propus îți va măsura nivelul IQ-ului, starea de spirit sau cât de inteligent ești.

Iluzia optică de azi care arată dacă ai IQ de geniu

Iluziile optice sunt iluzii vizuale. Oare ochii noștri sunt cei care ne păcălesc sau felul în care ei percep realitatea? Potrivit oamenilor de știință, cauza principală a iluziilor este că ochii noștri văd obiecte pe care creierul nostru le organizează apoi.

Ei explică că iluziile apar atunci când acest proces natural, inconștient de organizare de către creierul nostru intră în conflict cu raționamentul nostru atunci când privim și analizăm în mod conștient imaginea.

Aruncă o privire la imaginea de mai jos. Câți oameni poți vedea? Sunt 4 sau mai mult de 4? Imaginea este un desen în creion distribuit pe Tik Tok de DarkSeidy. Dacă poți observa doar doi oameni, atunci nivelul tău IQ nu este bun.

Sugestie: sunt șapte persoane în total în imagine. Unele sunt în partea stângă sus a imaginii, altele sunt lângă mașină în mijlocul imaginii. Deoarece poza a fost distribuită de DarkSeidy, el a scris că în imagine sunt 7 persoane și o pisică.

Unii internauți au comentat că a fost nevoie de câteva minute pentru a identifica oamenii, iar alții au spus că s-au străduit mult. Dacă și tu vezi 7 persoane în imagine, atunci mintea îți merge repede. Chiar dacă vezi șase persoane, creierul tău funcționează bine. Dar dacă cineva observă două sau trei persoane, înseamnă că mintea are nevoie de ajutor.

Despre iluziile optice

Iluzia optică sau vizuală se referă la perceperea unei imagini ce conduce la o estimare eronată a realității. Iluziile optice fac studiul psihologiei percepției.

Iluziile optice sunt imagini remanente datorate unor puternice alternanțe de luminozitate, culoare, mișcare ce produc o puternică stimulare a zonei cerebrale.

Despre iluziile cognitive

Iluziile cognitive sunt cele care apar la interacțiunea diverselor idei predefinite privitoare la lumea exterioară și care conduc la așa-zisa „deducție inconștientă”. Aceste iluzii sunt cele mai interesante și mai bine cunoscute.

Ele nu au o cauză fiziologică, ele acționează la nivelul interpretării vizuale, al ipotezelor preconcepute. Aceste iluzii au fost studiate în secolul al XIX-lea de către Hermann von Helmholtz. Iluziile cognitive se împart în următoarele categorii: iluzii de ambiguitate, de distorsionare, paradoxale și fictive.