22 mart. 2024 | 20:49

Iluzia optică a weekendului din supermarket. Toți văd roșiile și ardeii din raft, însă nu și morcovii. Doar cei cu ochi de vultur reușesc

Diverse
Iluzia optică a weekendului din supermarket. Toți văd roșiile și ardeii din raft, însă nu și morcovii. Doar cei cu ochi de vultur reușesc
Iluzie optică de weekend. Poți să găsești morcovii dintre fructele și legumele expuse la vânzare în supermarket? Succes!

Playtech Știri îți prezintă o nouă iluzie optică, pentru weekendul 22-24 martie 2024. În imagine poți observa mai multe legume și fructe, printre care roșii, ardei și pere. Unde se află însă, morcovii? Ai la dispoziție doar câteva secunde pentru a-i găsi. Succes!

Ce este o iluzie optică, de fapt

O iluzie optică poate să fie definită printr-o eroare de percepție. Acest detaliu a fost remarcat înainte de a se transforma într-un proces atât de valorificat de publicul larg, datorită comparațiilor care se făceau între obiecte similare concomitent și discrepanțelor între percepții.

Definiția modernă a iluziilor optice se aplică diferențelor dintre percepția figurilor și caracteristicile lor fizice, acestea fiind evaluate prin multe mijloace. Când proprietățile unui obiect par să difere în diverse circumstanțe, atunci poți spune că la mijloc este vorba despre o iluzie optică.

Secolul al XIX-lea, epoca iluziilor vizuale

Secolul al XIX-lea a fost martorul unei explozii a ingeniozității experimentale în toate domeniile științei. Simțurile umane au fost un subiect de analiză, iar progresele experimentale au influențat, la rândul lor, teoriile percepției în general și iluziile optice în mod special.

Preocuparea pentru culoare, contur și mișcare a existat încă din vremurile antice, însă ritmul în acest sens s-a accelerat după anul 1800, potrivit specialiștilor englezi. Inițial, iluziile de interes erau cele vizibile în mediul natural (cascadă, nori, pânzele morilor de vânt), însă de-a lungul timpului au evoluat.

Iluzie optică de weekend; ce condiții să respecți pentru a trece cu brio de test

Astăzi, iluziile optice la mare căutare sunt cele digitale, ce implică și multe culori, spun specialiștii. Este și cazul celei pe care ți-o prezentăm în materialul de astăzi. Accesează prima imagine din galeria foto.

Atenție, nu accesa a doua imagine din galeria foto! În aceasta vei descoperi răspunsul la problema ta, astfel încât îți recomandăm să nu îți furi singur căciula.

Unde sunt morcovii din supermarket?

Setează, de asemenea, un cronometru la 5 secunde. Acesta este timpul limită pe care îl ai la dispoziție pentru a desluși iluzia optică de astăzi, ce se prezintă sub forma unei imagini cu câteva cutii de legume și fructe, expuse la vânzare într-un supermarket. Toată lumea vede roșiile și ardeii. Și tu, nu-i așa?

Nu toți utilizatorii online observă morcovii din lăzile din supermarket în timpul limită stabilit. Analizează repede cu vederea produsele expuse spre vânzare și caută să identifici morcovii. Ai reușit să-i găsești? Timpul limită expiră imediat – dacă nu s-a întâmplat asta deja.

În cazul în care ai găsit morcovii în ilustrația cu legume și fructe din supermarket sau dacă timpul limită pe care l-ai avut la dispoziție a expirat, îți recomandăm să accesezi a doua imagine din galeria foto. În ea vei observa răspunsul pe care trebuie să-l oferi, de fapt.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Adrian Minune nu s-a putut abține. Ce l-a făcut pe manelist să plângă în hohote
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Vestea cumplită pentru Simona Halep. Decizia care o va distruge
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
FLORIN Piersic, MESAJ de pe PATUL de SPITAL. În ce STARE e ACTORUL
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro