Playtech Știri îți prezintă o nouă provocare, mai exact o iluzie optică din categoria celor pentru luna ianuarie. Un raport efectuat în mediul online arată că 86% dintre utilizatorii online susțin că forma din imagine se extinde. Te numeri și tu printre aceștia? Ce observi când privești ilustrația?
Iluziile optice vin în multe forme. Pot prezenta diverse obiecte, animale stând sau în mișcare și altele. Astfel de materiale reprezintă o demonstrație fascinantă a modului în care creierul uman percepe imaginile pe baza unor elemente precum: culoare, lumină și împrejurimi.
Oamenii au folosit, sub o formă sau alta, de secole lungi iluziile optice. Nu au fost utilizate doar de generațiile moderne, ele reprezentând materiale de interes pentru cullturi diferite, încântând și derutând oamenii în egală măsură. În ultima perioadă, devin virale mai mereu pe internet.
Dacă și tu ești unul dintre fanii noștri, știi deja că avem obiceiul de a-ți prezenta periodic diverse materiale provocatoare pentru creierul uman. Prin ele, poți să îți dezvolți abilitățile cognitive, potrivit verdictelor oferite de specialiștii în psihologie și în psihiatrie.
În materialul de astăzi îți vom prezenta o iluzie optică ce se numără printre preferatele noastre. Ar putea să te lase uluit și uimit! Dacă ești pregătit să dai curs provocării de astăzi, nu trebuie să faci altceva decât să privești cu atenție imaginea pricipală a acestui material. Ce observi?
Majoritatea utilizatorilor online care privesc în centrul găurii negre ilustrate în iluzia optică de astăzi vor observa, aproape instantaneu, cum aceasta se extinde spre ei. În realitate însă, nu se întâmplă deloc așa ceva. Totuși, 86% dintre oameni susțin că văd cum forma se extinde.
Tu ce vezi, când analizezi iluzia optică de astăzi? Se prea poate ca ochii tăi să fie păcăliți, iar informația transmisă de privire către creierul uman să nu fie una reală. În realitate, imaginea nu se mișcă deloc. Este doar modul în care creierul uman lucrează cu informația primită de la ochi.
Un raport publicat în jurnalul Frontiers in Human Neuroscience arată că peste 86% dintre utilizatorii online care studiază imaginea în cauză susțin că văd cum forma se extinde. Te numeri și tu printre aceștia? Dacă da, este absolut normal, fiindcă informația percepută de creier nu este completă.
În cazul în care ți-a plăcut provocarea de astăzi, îți recomandăm să arunci o privire și peste următoarele materiale:
Iluzia optică veche de 14 mii de ani care-ți pune mintea la încercare. Poți descifra puzzle-ul?
Iluzia optică pe care o vezi diferit în funcție de vârsta pe care o ai