31 iul. 2023 | 08:16

Iluzia optică a dimineții. Care dintre cercuri este mai mare? Doar 1% dintre internauți găsesc răspunsul corect

Diverse
Iluzia optică a dimineții. Care dintre cercuri este mai mare? Doar 1% dintre internauți găsesc răspunsul corect
Aceasta este faimoasa ”iluzie optică a cercurilor Titchener”

Deși săptămâna începe cu ploai și vlaori termice mai scăzute, ce ar fi să uiți pentru câteva minute de asta și să-ți testezi abilitățile cu iluzia optică a dimineții.? Tot ceea ce trebuie să faci este să descoperi care dintre cercuri este mai mare. Așa că, îți propunem un început de săptămână cu iluzia optică a dimineții.

Începe săptămâna cu iluzia optică a dimineții

Dacă ai ajuns la birou și încă nu ai chef de muncă, dar ai o cafea caldă pe masă, ți propunem iuliza optică a dimineții. Va trebui să îți pui atenția la treabă și să observi două seturi de cercuri din imaginea din galerie.

Vezi și: Cel mai scurt test IQ din istorie a devenit viral. Doar 7% dintre internauți știu să-l rezolve, are trei întrebări

Tot ce trebuie să stabilești este care dintre cercurile galbene pare mai mare. Această iluzie optică a cercurilor face furori pe internet. Este atât de greu de spus care dintre cercuri este mai mare în această imagine. Doar 1 din 10 persoane a reușit să răspundă corect.

Ca fapt divers, această iluzie optică a fost descrisă pentru prima dată de Hermann Ebbinghaus în 1892. Iluzia poartă numele lui Edward Bradford Titchener, care a redescoperit-o în 1901.

Vă dezvăluim mai multe despre ea în soluție. Acest tip de iluzie se numește iluzie de contrast. Iluziile de contrast apar atunci când percepeți un obiect ca fiind diferit de ceea ce este de fapt din cauza mediului înconjurător.

Vezi care dintre cercuri este mai mare

În iluzia optică a dimineții, avem două seturi de cercuri. Un cerc mai mare înconjoară cercul A, în timp ce un cerc mai mare nu înconjoară cercul B. Provocarea ta este să spui care cerc este mai mare.

Este atât de dificil de spus care cerc este mai mare în această imagine. Doar 1 din 10 persoane a reușit să răspundă corect. Folosește-ți gândirea critică și creativitatea pentru a rezolva această provocare.

Vezi și: Cea mai tare iluzie optică a dimineții. Doar geniile pot găsi leopardul din imagine în doar 7 secunde

Această iluzie optică poate fi folosită și pentru a vă testa atenția. Dacă nu sunteți atent, este mai probabil să fiți păcălit de iluzie. Acest lucru se datorează faptului că este mai probabil ca creierul dumneavoastră să compare dimensiunea cercului galben înconjurat de un cerc mai mare cu dimensiunea cercului galben care nu este înconjurat de un cerc mai mare, ceea ce reprezintă punctul de rezolvare a acestei provocări de iluzie.

Soluția la iluzia optică a dimineții

Punem pariu că mulți au crezut că Cercul B este mai mare. Felicitări celor care au aflat răspunsul. Totuși, dacă încă mai căutați cercul mai mare în iluzia optică a dimineții, nu vă faceți griji, avem răspunsul mai jos.

Aceasta este faimoasa ”iluzie optică a cercurilor Titchener”, cunoscută și sub numele de iluzia Ebbinghaus, care descrie faptul că dimensiunea percepută a unui obiect este influențată de dimensiunea obiectelor care îl înconjoară.

Vezi și: Iluzie optică pentru genii. Doar 5% dintre internauți au găsit leopardul din imagine în doar 7 secunde, găsește-l acum

După cum se poate observa în a doua imagine din galerie, un cerc galben central pare mai mic atunci când este înconjurat de un cerc mai mare și mai mare atunci când este înconjurat de un cerc mai mic. Dar, de fapt, ambele cercuri galbene au aceeași dimensiune.

Dacă ai reușit să rezolvi iluzia optică a dimineții, înseamnă că te încadrezi în acei 1% care au găsit soluția imediat. Dacă nu, încearcă și data viitoare, poate ai mai mult noroc.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cum să înlocuiești ouăle în orice rețetă de post. Soluții rapide pentru gospodine
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro