Iluzia care îţi arată cât de bine stai cu vederea. Găseşte vulturul în 7 secunde! Puţini reuşesc

de: Ana Chivu
16 11. 2022

Iluzia optică prezentată astăzi îți arată rapid dacă ai sau nu probleme cu vederea. Participanții jocului trebuie să găsească vulturul în doar 7 secunde. Aceștia nu trebuie să trișeze sau să treacă de timpul pe care îl au la dispoziție. Răspunsul se află chiar în fața ta, dar trebuie să privești din unghiul bun. Cercetătorii au observat că puțini reușesc să găsească animalul superb în câteva secunde. Unde se află acesta?

Iluzie optică: găsește vulturul în 7 secunde

Iluzia optică prezentată astăzi a dat mari bătăi de cap multora. În imagine se ascunde un vultur care poate fi văzut extrem de rapid doar de cei care au o vedere impresionantă. Nu trebuie să trișezi și să depășești timpul pe care îl ai la dispoziție. Specialiștii au observat că oamenii cu o vedere bună au sesizat imediat locul în care se află animalul.

Ei nu au avut nevoie de mai mult de 7 secunde pentru a face asta. Acest test te ajută să îți analizezi abilitățile și să vezi dacă ești perspicace. Din ce în ce mai mulți oameni au devenit încântați de astfel de iluzii optice pentru că ele oferă un sentiment rapid de realizare. Capacitatea de atenție a oamenilor variază foarte mult în zilele noastre, iar astfel de jocuri îi ajută pe câțiva să rămână captivați și să revină pentru mai multe teste.

Pe lângă acest lucru, ele reprezintă un ajutor imens de cercetare pentru că sunt folosite de oamenii de știință pentru a studia modul în care funcționează creierul uman. De asemenea, experții descoperă în felul acesta și diverse tulburări psihologice precum schizofrenia și sindromul membrului fantomă.

Unde se află animalul?

A fost demonstrat faptul că practica regulată a rezolvării iluziilor optice îmbunătățește în timp abilitățile de observare ale unui individ. Încearcă provocare și găsește vulturul în doar câteva secunde. Imaginea de mai jos arată câțiva munți și un animal impresionant ascuns.

În scena prezentată se poate vedea cum vulturul este camuflat cu munții, motiv pentru care este chiar mai dificil de observat. Puțini au fost cei care au găsit într-un timp foarte scurt răspunsul corect. Persoanele cu abilități bune de observare și vedere vor vedea vulturul în limita de timp.

Mai exact, acesta se află în zona de sus dreapta a munților. Cercetătorii recomandă astfel de teste IQ sau iluzii optice mai ales pentru copii. Micuții vor fi încântați de provocările pe care le văd în fața ochilor în timpul în care își antrenează mintea și imaginația.