O nouă provocare vine să îți pună la încercare vederea și viteza de reacție. Haide să vedem dacă reuşeşti să identifici cât se poate de repede ce face calul din GIF: merge înainte sau înapoi? În acest fel vei afla și ce tip de gândire ai.
Ghicitorile ajută la ascuțirea abilităților de gândire și reprezintă o modalitate bună de a îți antrena creierul să lucreze în moduri diferite. Dacă acorzi puțin timp pentru a finaliza puzzle-uri și alte teste online, vei contribui la îmbunătățirea concentrării, a memoriei și a abilităților analitice, oferind creierului protecție împotriva declinului cognitiv la bătrânețe.
Mai mult, s-a demonstrat că ele îmbunătățesc starea de spirit. Așadar, dacă nu te simți în apele tale și vrei să faci ceva aparte sau, pur și simplu, cauți o modalitate de a te relaxa, atunci un astfel de test poate fi o alegere bună de luat în calcul.
Testul pe care ți-l propunem astăzi este unul ce îți pune atenția la încercare pentru a putea descoperi care este direcția de mers a calului. Rezolvarea acestor tipuri de iluzii necesită o mare coordonare între ochi și creier și o mare atenție la detalii.
De asemenea, răspunsul pe care îl vei da la întrebarea în ce direcție se îndreaptă calul ar putea dezvălui dacă ești un gânditor cu partea stângă (logic și analitic) sau cu partea dreaptă (creativ și artistic).
Așadar, când te uiți la GIF-ul de mai jos, vezi calul mergând înainte sau înapoi?
Creierul uman este împărțit în două emisfere: stângă și dreaptă. Atât creierul stâng, cât și cel drept arată similar, dar controlează funcții diferite și procesează informațiile în mod diferit.
Teoria creierului stâng vs. creier drept nu susține că cele două părți se exclud reciproc, ci mai degrabă că o parte a creierului tău este dominantă. Așadar, dacă cineva se referă la tine ca fiind cu creierul stâng, înseamnă că ei cred că acesta este mai dominant în personalitatea ta. Opusul se aplică în cazul în care cineva se referă la tine ca fiind cu creierul drept.
Citește și: Test IQ pentru oamenii cu minte ageră. Cine este tatăl adevărat al bebelușului?
Creierul drept este partea intuitivă, imaginativă și creativă, persoanele de acest gen fiind visătorii cu ochii deschiși, artiștii, muzicienii și poeții.
Creierul stâng este partea analitică, utilă pentru gândirea liniară, matematică, fapte și secvențiere. O persoană cu creierul ”stâng”” este analitică și ordonată.