02 mai 2024 | 09:30

Ilie Năstase și Ion Țiriac, de nerecunoscut în tinerețe. Imagini nemaivăzute, detaliul care a atras atenția

Sport
Ilie Năstase și Ion Țiriac, de nerecunoscut în tinerețe. Imagini nemaivăzute, detaliul care a atras atenția
Ilie Năstase și Ion Țiriac, de nerecunoscut în tinerețe. Imagini nemaivăzute, detaliul care a atras atenția

Ilie Năstase și Ion Țiriac rămân unele dintre marile legende ale României. Cei doi foști tenismeni au scris istorie și sunt iubiți de o țară întreagă, dar câți i-ar recunoaște dintr-o fotografie veche? Iată imagini nemaivăzute cu cei doi, de pe vremea când se bucurau de un mare succes.

Imagine de senzație cu Năstase și Țiriac

Ion Țiriac și Ilie Năstase sunt prieteni de mult timp și au trecut împreună prin multe de-a lungul timpului. Cei doi foști sportivi de excepție au luat parte de la numeroase evenimente și s-au remarcat prin relația lor de-a dreptul specială.

Încă de pe vremea comunismului au făcut spectacol pe teren și au bifat performanțe notabile, pe care le sărbătoreau împreună. Au fost surprinși la multe ocazii speciale pe același podium, cum ar fi titlul de dublu de la Roland Garros sau calificărille în finalele din Cupa Davis.

Există mai multe imagini vechi cu cei doi, de pe vremea când erau tineri și aveau un succes considerabil. Una dintre ele chiar atrage atenția cu un detaliu extrem de interesant: legendele erau asortate și purtau chiar și o cravată la fel, în culorile tricolorului, semn că de pe atunci erau patrioți și reprezentau cu mândrie țara.

Cei doi erau extrem de diferiți și se putea vedea că sunt în floarea vârstei. Deși Ilie Năstase și-a păstrat și acum din look-ul rebel, mai ales în ceea ce privește coafura, surprinzător este că și Ion Țiriac purta păr lung.

Cine are cea mai mare pensie

Ion Țiriac și Ilie Năstase, două figuri legendare în peisajul sportiv românesc, atrat atenția foarte ușor asupra lor, mai ales în ceea ce privește pensiile pe care le primesc de la stat. Cu toate că amândoi sunt celebri la nivel internațional, diferența dintre sumele pe care le primesc lunar este uluitoare.

Ion Țiriac primește lunar o sumă extrem de generoasă. Fiecare lună îi aduce suma substanțială de 12.000 de lei din partea statului, în timp ce prietenul său nu este atât de norocos când vine vorba de acest venit.

Pe de altă parte, Ilie Năstase a dezvăluit recent că el primește doar 1345 de lei lunar. Astfel, pensia lui este de 9 ori mai mică decât cea a lui Țiriac, însă nu se plânge, pentru că fostul mare sportiv are și alte surse de venit și duce o viață de lux.

Se pare, însă, că există și un motiv în spatele acestei diferențe majore. În cazul lui Ion Țiriac, se pare că suma generoasă pe care o primește lunar este rezultatul anilor petrecuți în calitate de ofițer în Ministerul de Interne timp de 20 de ani. El a ieșit la pensie cu gradul de colonel, un fapt care pare să fi contribuit semnificativ la pensia sa confortabilă.

În contrast, Ilie Năstase și-a petrecut cariera sportivă excepțională și, în ciuda recunoașterii sale ca unul dintre cei mai mari tenismeni români, recompensa sa financiară din partea statului este mult mai modestă. Acesta a fost trecut în rezervă cu gradul de locotenent-colonel și a primit o pensie de 1.345 de lei lunar.

„Am fost trecut în rezervă cu gradul de locotenent-colonel. Și am primit o pensie de 1.345 de lei! Toată lumea sare la gâtul meu că asta este o pensie specială. Dacă asta este considerată o pensie specială și încurcă pe cineva, sunt gata să renunț la ea.

Dacă ministrul Apărării îmi va cere asta, sunt gata să o dau înapoi! Dar nu și uniforma militară! Pe asta, nu! Și lumea trebuie să știe că, chiar dacă am fost avansat și am primit gradul de general, pensia nu mi s-a modificat.

Mi s-a explicat că, fiind avansat la modul excepțional, voi beneficia doar de grad, nu și de bonificațiile sale materiale. M-am mirat, dar după ce am primit anumite explicații, am acceptat situația„, a spus Ilie Năstase pentru playtech.ro,

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro