03 mart. 2022 | 15:59

Ilie Năstase s-a dus la vama cu Ucraina. Ce gest superb a făcut acolo pentru 2 ucrainence cu copii

Sport
Ilie Năstase s-a dus la vama cu Ucraina. Ce gest superb a făcut acolo pentru 2 ucrainence cu copii
Ilie Năstase s-a implicat direct în ajutorarea refugiaților ucraineni ce fug din calea războiului declanșat de Rusia

Ilie Năstase s-a dus la vama cu Ucraina. Fostul mare jucător de tenis a decis să se implice direct în ajutorarea refugiaților ucraineni care vin în România pentru a scăpa de ororile războiului declanșat de Rusia. General cu două stele, Ilie Năstase are și opinii clare în privința conflictului din vecinătatea țării noastre, dar și a statutului țării noastre în tot contextul militar din zonă.

Ilie Năstase s-a dus la vama cu Ucraina

Ilie Năstase s-a dus la vama cu Ucraina. Fostul mare tenismen n-a rămas impasibil la drama refugiaților ucraineni care fug din calea războiului declanșat de Rusia în țara vecină. Primul lider ATP din istorie a mers la vama Isaccea, județul Tulcea, acolo unde sute și mii de oameni ajung în România cu bacul pentru a căuta adăpost aici.

Ilie Năstase a declarat, în exclusivitate pentru Playsport, că va ajuta două femei cu copii minori. El va caza micul grup în apartamentul pe care soția sa, Ioana, îl deține în Mamaia.

„E vorba despre două femei și doi minori, pe care vrem să-i ajutăm imediat după ce ajung în țară. Grupul ne-a fost recomandat de cineva care se ocupă cu preluarea refugiaților. Înțeleg că una dintre doamne este chiar gravidă, dar nu cunosc deocamdată detalii. Îi vom găzdui la soția mea, la Mamaia. Nu știm momentan nici ce planuri au, vom afla doar când îi preluăm. Probabil că nu vorbesc nici limba română”, a spus Năstase în exclusivitate pentru playsport.ro.

Ce gest superb a făcut acolo pentru 2 ucrainence cu copii

Ilie Năstase, care este și general de armată cu două stele, și-a exprimat și opinia în legătură cu războiul declanșat de Rusia, dar și despre situația României în contextul complicat al zonei.

„Greșeli a comis toată lumea. E un dezastru ce se petrece în Ucraina. Rusia n-ar fi trebuit să scoată armele niciodată. Iar noi, în loc să avem o relație echilibrată cu o putere ca Rusia, care e lângă umărul nostru, ne-a trebuit să punem scutul ăla de la Deveselu ca să-i întărâtăm. Așa a vrut domnul Băsescu. Iar ăsta e și rezultatul unei clase politice slabe, că nu prea am mai avut politicieni adevărați în ultima sută de ani”, a spus Ilie Năstase, potrivit sursei citate.

Ilie Năstase a fost la un pas de a-l cunoaște personal pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Într-un interviu pentru gsp.ro, Ion Țiriac a relatat că, împreună cu Ilie Năstase, a pierdut prilejul de a-l cunoaște personal pe Vladimir Putin, liderul de la Kremlin.

Fostul tenismen are mai multe apartamente în stațiunea Mamaia

Ca și Ilie Năstase, Ion Țiriac a mai subliniat și rolul, dar și pericolele ce pot pândi țara noastră, în condițiile escaladării conflictului de către Rusia:

”Noi putem să jucăm un rol mult, mult, mult mai înalt în acest război. Într-o formă de diplomație decât într-o formă belică. Suntem foarte aproape de Rusia. Și ca istorie, de atâtea sute de ani, tot mereu am avut de-a face cu rușii, rușii, rușii. Nu știu, când o începe Putin să spună ‘România și Polonia’. Suntem foarte aproape! Nu mi-e teamă pentru că sper că rațiunea prevalează. Că o fi Biden, că o fi Putin, NATO, domnul Geoană. Însă trebuie ținut cont că noi suntem cel mai aproape geografic! Eu sunt ăla cel mai aproape.

Nu l-am cunoscut pe Putin cum l-am cunoscut pe Trump. Eu și Năstase trebuia să mergem să luăm ceaiul cu el la Viena acum 4-5 ani, dar a trebuit să plec să-mi văd familia și nu l-am cunoscut pe domnul Putin”, a declarat Ion Țiriac.

Ilie Năstase are un apartament de lux în Complexul Stejarii, deţinut de Ion Ţiriac, iar la mare, un imobil în Complexul Caelia Residence, dar şi altele, cumpărate pe numele fiicelor sale şi al unui nepot, în Lotus Residence, deţinut de Simona Halep, toate în Mamaia.

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro