Ilie Năstase, prins din nou băut la volan. Ce alcoolemie avea și cât timp va rămâne fără permis

Ilie Năstase a intrat din nou în bucluc după ce a fost prins sub influența băuturilor alcoolice la volan. Marele tenismen a rămas fără permis pentru 90 de zile, asta după ce polițiștii l-au prins cu o alcoolemie de 0,22. Deși nu este foarte mare, fostul sportiv a mai condus în stare de ebrietate în anul 2018, iar la această nouă abatere, polițiștii au fost mult mai duri.

Update: Prima reacție a lui Ilie Năstase după ce a fost prins de polițiști

Fostul mare tenismen a oferit și prima declarație după scandalul în care a fost implicat. Acesta s-a arătat extrem de revoltat pentru faptul că a fost prins de polițiști și, mai ales, cum. Ilie Năstase susține că cineva a sunat la 112 ca să anunțe special faptul că el s-ar fi urcat la volan după ce a consumat două beri.

Ilie Năstase a participat, ieri seară, la o petrecere, acolo unde a fost tentat să guste puțin din tentația alcoolui. Nimeni nu bănuia că jurnaliștii care îl urmăresc în contextul scandalului legat de divorțul de a cincea soție, vor săvârși acțiuni împotriva sa. Ei bine, acest lucru s-a întâmplat, iar Ilie Năstase a fost prins la un control de „rutină”, cu o cantitate moderată de alcool.

„Când cineva sună la 112, fără să fie urgență, doar să mă reclame pe mine că m-a văzut ieșind dintr-un restaurant, nu este în regulă. I-am întrebat cum m-au găsit si mi-au spus că m-au urmărit (o echipă a unei publicații tabloide – N.R.), au sunat la 112 și m-au dat în gât, cum se spune pe românește, că aș fi băut la o petrecerea. Am sunat și eu la 112 și am cerut să-mi dea și mie numele persoanei care m-a reclamat, dar mi-a spus că nu poate face așa ceva,” a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Ilie Năstase , noi probleme cu legea

În iulie 2019, Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a lui Ilie Năstase la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânarea executării pedepsei, după ce a fost prins la volan sub influența alcoolului. Judecătorii au considerat la acea vreme că este nevoie de un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care Ilie Năstase nu a avut dreptul să conducă niciun autovehicul care necesita permis auto.

La patru ani distanță, fostul tenismen a comis-o din nou, iar acum urmează ca autoritățile să decidă sancțiunile. În primă fază, Ilie Năstase a fost amendat cu suma de 1.350 de lei și nu va mai avea dreptul să conducă pentru 90 de zile.

„La data 18 noiembrie, în jurul orei 00:00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o strada din sectorul 1 din Municipiul București. Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile,” a transmis Poliția Capitalei.

Spre deosebire de acum patru ani, atunci când a fost oprit pentru un control de rutină și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, devenind recalcitrant, Ilie Năstase a cooperat cu oamenii legii fără a mai face scandal în acest sens. Pe semne, fostul mare tenismen și-a învățat o parte din lecție, însă nu și cea mai importantă.

Problemele cu legea nu sunt singurele cu care „Nasty” se confruntă, astfel că nici pe plan personal, lucrurile nu stau foarte bine, fostul tenismen trecând printr-o despărțire de Ioana Simion, care pare acum să fie definitivă.

Căsnicia lor nu a fost niciodată liniștită, însă acum, apele par mai agitate ca niciodată. În timp ce fostul sportiv a acuzat-o pe soția sa că a plecat de acasă, Ioana a susținut recent că, Ilie Năstase este cel care a părăsit, de fapt, el părăsind locuința în care cei doi trăiau, fără a oferi explicații.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe