Îl vrea Simona Halep înapoi pe Darren Cahill? Motivul pentru care și-ar fi concediat ambii antrenori

Îl vrea Simona Halep înapoi pe Darren Cahill? Motivul pentru care și-ar fi concediat ambii antrenori
Simona Halep încă nu a găsit antrenorul care să poată compensa absența lui Darren Cahill

Îl vrea Simona Halep înapoi pe Darren Cahill? Fostul lider mondial a luat o decizie neașteptată și i-a concediat pe antrenorii Adrian Marcu și Daniel Dobre. Deși s-a despărțit de Cahill în toamna trecută, se pare că româncei îi lipsește stilul acestuia, fiind unica persoană cu care Simona Halep s-a înțeles perfect în plan profesional.

Îl vrea Simona Halep înapoi pe Darren Cahill?

Îl vrea Simona Halep înapoi pe Darren Cahill? Fostul lider mondial a pierdut în optimile de finală de la Australian Open, iar acel eșec pare că a marcat-o mai mult decât a lăsat să se vadă. Simona Halep a declarat înaintea partidei că se simte foarte bine fizic și psihic și, probabil, așteptările ei de la primul turneu de Grand Slam al anului erau mult mai mari. Luni, conform Digi Sport, ea și-a concediat ambii antrenori, Adrian Marcu și Daniel Dobre.

Simona Halep a anunțat despărțirea profesională de antrenorul Darren Cahill în luna septembrie, după aproape 6 ani de colaborare. Nu după multă vreme, ea l-a numit pe Adrian marcu drept antrenor principal, acesta fiind secondat de Daniel Dobre, tehnicianul alături de care Halep a câștigat la Wimbledon, în 2019.

Simona Halep a avut o revenire evidentă de formă la finalul anului trecut, ajungând în sngura ei finală din 2021, la Transylvania Open, apoi în semifinala de la Linz. Mai mult, ea câștigase primul turneu din 2022, Melbourne Summer Set 1 și totul părea în perfectă stare în relația cu propriul staff.

Motivul pentru care și-ar fi concediat ambii antrenori

Pe de altă parte, Simona Halep a vorbit foarte des despre Darren Cahill pe perioada în care s-a aflat în Australia. Tehnicianul australian a fost chiar în tribune la Melbourne, în finala câștigată de Halep.

„Vreau să-i mulțumesc lui Darren, l-am văzut pe ecranul mare, nu mai e antrenorul meu, dar e ca un membru al familiei, mă simt de fiecare dată excelent în Australia”, a spus Simona Halep după victoria de la începutul lui ianuarie.

Ea a mai dezvăluit că vorbește zilnic cu Cahill, ca și când, în ciuda antrenorilor săi, tot australianul e principalul ei reazem și singurul care îi poate oferi încrederea de care are nevoie. E de notorietate faptul că Darren Cahill a fost singurul care, prin atitudinea sa, a putut să o tempereze pe apriga jucătoare română. Singurul ale cărui sfaturi Simona Halep le asculta cu mare atenție.

„A fost cel mai important om din cariera mea”

Pur și simplu, Simona Halep avea încredere totală în omul și antrenorul Darren Cahill. Acest lucru s-a văzut și în declarațiile pline de aprecieri, dar și de nostalgie, pe care Halep le-a făcut în ultima vreme.

„Pentru mine, Darren a fost cel mai important om în cariera mea. Cu el alături am putut să câștig titlurile mari. El m-a învățat să fiu o persoană mai bună în afara terenului, să mă bucur mai mult de viață. Datorită lui, vorbesc cu toată lumea și îmi place să împărtășesc totul cu jucătorii la vestiare.

Îmi e dor de Darren. Nu simt că totul s-a schimbat, dar s-a schimbat atmosfera în echipa mea. Când lucrezi atât de mulți ani cu cineva, îi simți lipsa. Vorbesc zilnic cu Darren și îmi face plăcere acest lucru. De fiecare dată îmi transmite că sunt în stare să câștig orice meci pe care îl joc și mă ajută tare mult încrederea lui”, declara Simona Halep, în urmă cu câteva zile, la o conferință de presă.

Probleme de comunicare cu tehnicienii români

Conform Eurosport, problema Simonei Halep  cu cei doi antrenori români a fost de comunicare. Adrian Marcu și Daniel Dobre nu pot suplini, pur și simplu, psihologia fină la care Cahill apela pentru a-și struni, dar și impulsiona eleva. Cei doi români nu au găsit aceeași „frecvență” cu capricioasa și temperamentala jucătoare. Acest lucru s-a văzut și în izbucnirea nervoasă din timpul partidei din optimi cu Alize Cornet.

Simona Halep, care pune mare preț pe încurajările ce vin din partea echipei sale, s-a descărcat pe soțul său, Toni Iuruc, văzând că nimeni nu îi oferă suportul moral dorit.

„Hai, Toni, măcar tu. Zi ceva acolo!”, a fost mesajul transmis de Simona Halep către soț, cu foarte multă putere, în auzul întregii asistențe.

Rămâne de văzut dacă relația profesională dintre Simona Halep și Darren Cahill mai poate fi reluată. Mai ales că australianul a început deja o colaborare cu americanca Amanda Anisimova, care a avut un parcurs similar cu al româncei, în debutul sezonului. Sau, în caz contrar, cine ar putea ocupa locul lăsat gol de Adrian Marcu și Daniel Dobre. Și, mai ales, de Darren Cahill.