Ikea, despăgubiri de 46 de milioane de dolari, după moartea unui copil. Cum s-a ajuns aici

Ikea, despăgubiri de 46 de milioane de dolari, după moartea unui copil. Cum s-a ajuns aici
Când se vor redeschide magazinele Ikea în București. Data exactă

Retailerul suedez de mobilă Ikea va plăti despăgubiri în valoare de 46 de milioane de dolari după moartea unui copil în vârstă de doi ani. Cum s-a ajuns aici?

Ikea, despăgubiri de 46 de milioane de dolari după moartea unui copil

Istoricul retailerului suedez de mobilă Ikea este stufos privind accidentele ce implică produsele acestora. De această dată,  este vorba despre un accident întâmplat în 2017, finisat în instanță de curând. Mai exact, Ikea va plăti despăgubiri de 46 milioane de dolari părinților unui copil care a fost ucis de căderea unui dulap, potrivit BBC. Jozef Dudek, în vârstă de doi ani, s-a sufocat în luna mai a anului 2017, când sertarele unui dulap din gama Malm s-au răsturnat peste el.

Ikea a rechemat, anul precedent, milioane de astfel de dulapuri în SUA, din cauza problemelor de securitate, după ce alți trei copii au murit din aceeași cauză. Un dulap din gama aceasta cântărește 32 de kilograme. În pofida faptului că banii nu le mai pot aduce copilul înapoi, părinții copilului decedat îi sfătuiesc pe cei care dețin un astfel de dulap de la Ikea să îl returneze.

”Nu vrem să se întâmple asta cu o altă familie”

„Nu ne-am gândit niciodată că un copil de doi ani ar putea răsturna un dulap de doar 76 de cm înălțime și să se sufoce. Abia mai târziu am aflat că dulapul a fost instabil încă de la proiectare. Ne spunem povestea pentru că nu vrem să se întâmple asta cu o altă familie”, au transmis părinții micuțului.

Ikea, despăgubiri de 46 de milioane de dolari, după moartea unui copil. Cum s-a ajuns aici
Mobila numită de mulți ”ucigașă”

De asemenea, părinții au transmis că vor dona 1 milion de dolari din despăgubirile pe care le vor primi pentru a proteja copiii de produsele periculoase.

Istoricul Ikea, plin de accidente

Doi copii din SUA au murit, în anul 2014, după ce dulapul s-a răsturnat peste ei. Un alt băiat, de 23 de luni, a murit anul precedent într-un accident asemănător. Ikea a acceptat să plătească atunci 50 milioane de dolari celor trei familii.