31 mart. 2023 | 18:37

Idei de farse de 1 Aprilie – Ziua Păcălelilor. Top 20 cele mai tari păcăleli pentru prieteni și colegii de muncă

Diverse
Idei de farse de 1 Aprilie - Ziua Păcălelilor. Top 20 cele mai tari păcăleli pentru prieteni și colegii de muncă
Idei de farse de 1 Aprilie

Sâmbătă va fi 1 aprilie, cunoscută de multă lume ca fiind Ziua Păcălelilor. Dacă vrei să le faci o farsă prietenilor, colegilor sau familiei și ai rămas în pană de idei, ai putea încerca una dintre următoarele. Vă prezentăm idei de farse de 1 Aprilie – Ziua Păcălelilor.

Idei de farse de 1 Aprilie. Glume și farse pe care să le faci prietenilor și colegilor

De Ziua Păcălelilor există obiceiul farselor, însă acestea trebuie să fie amuzante pentru ambele părți. Ziua de 1 Aprilie este celebrată în mai multe țări, România fiind una dintre ele. Mai jos vă vom prezenta câteva idei de farse de 1 aprilie pe care le poți face atât prietenilor, cât și colegilor sau familiei.

Citește și: Ziua Păcălelilor 2023 – 1 Aprilie. Cele mai tari farse pe care le poți face prietenilor, colegilor sau familiei

  1. Încearcă să-i lipești unui prieten pe spate o bandă anti-furt. Când va încerca să iasă din magazin, se va declanșa alarma. Cu siguranță își va aminti acest moment.
  2. Umple un pahar cu suc și gelatină. Lasă gelatina să se întărească peste noapte, însă înainte pune un pai în pahar. Poți amesteca gelatina și cu lapte pentru o băutură „deosebită”.
  3. Pune colorant alimentar în cutia cu lapte. Nu este nimic dăunător, însă privirea de pe fața celui păcălit va fi neprețuită.
  4. O farsă foarte cunoscută este cea în care aduni ceasurile din casă și fixezi alarma dis de dimineață. Ascunde-le pe toate prin casă, astfel încât cel păcălit să fie luat prin surprindere în zori. Pentru această farsă este bine să-ți cunoști prietenul. Dacă este genul care este nervos de dimineață, mai bine alegi altă farsă.
  5. Schimbă sarea cu zahărul când cei de la masă nu sunt atenți.
  6. Lipește pe alimentele din frigider, mai ales pe ouă, cu câte doi ochișori pentru ca cel care deschidă ușa să se simtă privit.
  7. Lipește ouăle dintr-un cofrag cu lipici. Ce reacție crezi că vor avea membrii familiei?
  8. Scoate crema dintre doi biscuiți și înlocuiește-o cu pastă de dinți.
  9. O idee clasică de farsă este să învelești mașina unui prieten cu ziare. Prietenul tău va avea o mare „surpriză”.
  10. Pune baloane în fețele de pernă ale părinților și așteaptă până se duc la culcare pentru a le vedea reacția.
  11. Dă săpunul solid cu lac de unghii transparent și așteaptă să le vezi reacția atunci când vor să se spele pe mâini.
  12. Coase șosetele sau pune puțină făina în ele.
  13. O farsă clasică, una care este pusă în aplicare chiar și astăzi, indiferent de zi. Lipește o monedă pe podea și vezi cât de mulți încearcă să o dezlipească.
  14. Toarnă piper măcinat într-o pungă de chipsuri și amestecă-le foarte bine, apoi servește-i pe colegi.
  15. Îmbracă scaunul de birou al unui coleg cu folie alimentară.
  16. Setează televizorul pe un canal pe care părinții tăi nu îl suportă, dă volumul tare și scoate bateriile de la telecomandă.
  17. În vârful pantofilor, îndeasă hârtie igienică.
  18. Lipește pe senzorul de la telecomandă o bucată mică de scotch.
  19. Înlocuiește pozele pe care le are colegul tău de birou cu altele, precum poze cu șeful.
  20. Înlocuiește tastatura cu una veche care nu funcționează.

Ce semnificație are „Ziua Păcălelilor”? Originea acestei sărbători

Ziua Păcălelilor se sărbătorește în România de la începutului secolului al XIX-lea. Cu toate acestea, tradiția a început în Franța, în anul 1582 și are o strânsă legătură cu schimbarea calendarului iulian cu calendarul gregorian.

În calendarul vechi, pe data de 1 aprilie era ziua Anului Nou, în loc de 1 ianuarie. Însă, după schimbarea calendarului gregorian, oamenii au avut probleme în a sărbători noul an pe data de 1 ianuarie.

Citește și: Semnificaţia zilei de 1 aprilie. De ce sărbătorim, de fapt, astăzi, Ziua Păcălelilor

Prin urmare, cei care sărbătoarea Anul Nou pe data de 1 aprilie erau numiți „nebuni de aprilie”. Mai târziu, felicitările trimise cu ocazia Anului Nou pe data de 1 aprilie au început să fie considerate farse.