Icoana făcătoare de minuni din România cu cea mai mare putere. Unde se află

Icoana făcătoare de minuni din România cu cea mai mare putere. Unde se află
Unde se află cea mai puternică icoană făcătoare de minuni din România?

O icoană făcătoare de minuni din România este considerată cea mai puternică. Ea este unică în țara noastră, iar foarte mulți credincioși ajung la ea an de an pentru a se ruga. La ce mânăstire se află? Este vorba despre icoana Maicii Domnului. Din ochii sfintei izvorăște un mir care ar avea o putere miraculoasă, potrivit celor spuse de credincioși. Aceasta a fost pictată în anul 1938 de preotul Octavian Zmău, iar preț de 32 de ani a fost ascunsă într-o ladă.

Icoana făcătoare de minuni cu cea mai mare putere: unde se află?

O icoană făcătoare de minuni din România este considerată cea mai puternică. Numeroși credincioși ajung la ea an de an pentru a se ruga.

Icoana Maicii Domnului se află la Mănăstirea Hadâmbu și este considerată unică pentru că din ochii Maicii Domnului izvorăște un mir care ar avea o putere miraculoasă, susțin credincioșii.

Aceasta a fost pictată în anul 1938 de preotul Octavian Zmău, iar preț de 32 de ani a fost ținută ascunsă într-o ladă în Sfântul Altar al bisericii. Ea este acum acoperită cu o foiță de aur și argint, dar și de decorațiuni cu pietre prețioase.

În anul 1992 a izvorât pentru prima oară mir din pictură, lucru care se întâmplă și acum la fiecare sărbătoare mare. Mănăstirea a fost cuprinsă de flăcări în anul 2003, dar icoana nu a fost deloc afectată.

Locul unde se găsește pictura se află în satul Schitu Hadâmbului din comuna Mironeasa, la 30 de kilometri de Iași. Desigur că în România există mai multe icoane făcătoare de minuni la care credincioșii ajung pentru a se ruga.

Icoane care se află în România

  • Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Trivale, județul Argeş

A fost găsită în anul 1930 în podul bisericii. Ea a fost descoperită de preotul paroh Dumitru Georgian la scurt timp după ce a visat-o pe Maica Domnului. Sfânta l-ar fi anunțat exact unde se află pictura.

  • Icoana Sf. Mina – Biserica Sf. Mina, Bucureşti

Icoana Sf. Mina de la Biserica Sf. Mina din București este cunoscută de majoritatea credincioșilor de la noi din țară. Aceasta a rămas intactă în timpul unui incendiu, chiar în mijlocul flăcărilor. Preoții susțin că aduce minuni pentru femeile care se pregătesc de căsătorie.

  • Icoana Sf. Parascheva – Biserica Sf. Gheorghe Nou, Bucureşti

Aceasta vindecă boli și te scapă de cele mai mari pericole de moarte. Moaștele Sfintei Parascheva se află la Iași de 375 de ani. Ele au fost aduse în capitala Moldovei în vremea domnitorului Vasile Lupu și și așezate în Biserica Sfinții Trei Ierarhi.