Ianis Hagi, subiect de prima pagină în Scoția. Când s-ar fi infectat românul, de fapt

Ianis Hagi, subiect de prima pagină în Scoția. Când s-ar fi infectat românul, de fapt
România pleacă cu prima șansă în returul cu Macedonia de Nord

În această seară, de la ora 21:45, România va juca returul cu Macedonia de Nord pentru preliminariile CM 2022. Din păcate pentru fanii echipei, Ianis Hagi nu va putea juca în această seară. Tânărul jucător român a fost depsitat ieri pozitiv la infecția cu noul coronvirus, fiind deja trimis în izolare. Exista riscul ca și alți trei jucători să fie pozitivi, dar până la ora meciului aceștia vor mai fce un nou test PCR.

România pleacă cu prima șansă în returul cu Macedonia de Nord

Aflată, pentru moment, pe locul trei în Grupa J preliminară, România a făcut deplasarea în Macedonia de Nord, pentru jocul retur. În primul meci, jucat pe Arena Națională, echipa lui Mirel Rădoi, în frunte cu Ianis Hagi, se impunea cu scorul de 3-2. Acesta a fost meciul de debut al României în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar din 2022. După acest meci au urmat două înfrângeri, cu Armenia, 3-2, și cu Germania, 1-0.

Mirel Rădoi este optimist în ceea ce privește prestația din această seară a echipe sale. Cu toate astea este totuși îngrijorat după ultimele probleme ivite la lot. Într-un comunicat emis ieri de FRF, fanii Naționalei aflau despre starea de sănătate a lui Ianis Hagi.

„Astăzi, în jurul prânzului, Ianis Hagi s-a plâns de ușoare dureri de cap în tabăra echipei naționale din Skopje. A efectuat un test rapid sub coordonarea personalului medical al echipei naționale și rezultatul este pozitiv.

Jucătorul a intrat imediat în izolare. Până în prezent, cu ocazia acestei acțiuni a echipei naționale, Ianis a efectuat cinci teste Covid, toate cu un rezultat negativ”.

Federția română a confirmat că încă trei jucători au fost obligați să se izoleze ca măsură de precauție după ce au fost identificați drept contacte apropiate ale lui Hagi. Este vorba de Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău şi Dragoş Nedelcu. Cu toate acestea, conform normelor nord-macedonene, li se va permite să părăsească izolarea dacă furnizează un test PCR negativ.

Ianis Hagi ar putea să se izoleze douăzeci de zile după testul pozitiv din Macedonia de Nord

Presa din Scoția, mai exact cei de la „The Scotish Sun” au scris în detaliu despre situația tânărului jucător român din acest moment. În opinia jurnaliștilor scoțieni, infectarea lui Ianis Hagi îi va da planurile peste cap lui Steven Gerard, care are în zilele următoare câteva meciuri importante în campionat. În același timp, publicația amintită trage concluzia că românul s-ar fi infectat mult mai devreme, încă de când se afla la echipa de club. Deși nu există dovezi clare, ipoteza ar putea sta în picioare.

„Dacă Hagi era considerat simptomatic atunci când a dat rezultate pozitive și a fost obligat să se izoleze timp de maximum 20 de zile în Macedonia de Nord, ar însemna totuși că internaționalul român nu ar fi liber să se alăture colegilor săi de echipă de la Rangers până pe 20 septembrie.

Și asta l-ar ține departe de viitoarele meciuri ale clubului Ibrox cu St Johnstone, Lyon și Motherwell. Va fi o durere de cap uriașă pentru Steven Gerrard, deoarece își propune să își aleagă cea mai bună echipă pentru aceste meciuri.”, scriu cei de la The Scotish Sun.

Ianis Hagi depistat pozitiv la antrenamentele de la Skopje

Ianis Hagi, vedeta celor de la Rangers, a acuzat în timpul pregătirii pentru meciul cu Macedonia de Nord,  o ușoară durere de cap. FRF a confirmat ulterior că aripa stângă a intrat în autoizolare după ce a fost testat ulterior pozitiv pentru virus. Lovitura vine în ciuda faptului că a Ianis Hagi fusese testat anterior de cinci ori, iar testele ieșiseră negative, de când s-a alăturat echipei.

Partea proastă din această situație este că Ianis Hagi ar putea fi ținut aproape trei săptămâni de izolare ca urmare a infectării. Întrucât echipa se afla în capitala Macedoniei de Nord, Skopje, când a primit rezultatele pozitive, Ianis s-a supus regulilor Covid-19 ale țării.

Cu toate acestea, deoarece Hagi este clasificat ca sportiv de elită, el ar fi scutit de izolare indiferent dacă este complet vaccinat au nu. Este probabil ca FRF să negocieze cu autoritățile nord-macedonene, în încercarea de a evita regulile impuse.

Situația din Macedonia de Nord, privind infecțiile covid

Conform legislației din Macedonia de Nord, cei care au testat pozitiv pentru virus trebuie să se izoleze timp de cel puțin 10 zile după rezultat, dacă sunt asimptomatici. Cu toate acestea, dacă persoana care dă test pozitiv se confruntă activ cu simptome de coronavirus, va trebui să se izoleze timp de 20 de zile după rezultat.

Odată ce Hagi va ieși din izolare, va fi obligat să ofere un test PCR negativ înainte de a fi lăsat să părăsească Macedonia de Nord în următoarele 72 de ore. Țara se află în prezent pe lista țărilor cu risc mare  a guvernului scoțian. Asta înseamnă că oricine călătorește în Scoția dintr-o astfel de țară trebuie să fie complet vaccinat dacă dorește să evite o nouă perioadă de autoizolare la sosire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI