Ianis Hagi, reacție neașteptată înainte de meciul naționalei României cu Spania. ”Nu am mai jucat niciodată așa!”

Ianis Hagi, reacție neașteptată înainte de meciul naționalei României cu Spania. ”Nu am mai jucat niciodată așa!”
Ianis Hagi, declarații înainte de meciul România - Spania, din preliminariile Euro 2020

România joacă împotriva Spaniei, joi, 5 septembrie 2019, în preliminariile Euro 2020. Cosmin Contra l-a convocat în lot pe Ianis Hagi, jucătorul transferat în această vară de Genk de la Viitorul Constanța. Partida se va juca în fața a 55.000 de spectatori, iar fiul lui Gică Hagi mărturisește că este foarte emoționat, întrucât nu a mai jucat până acum în fața unui public atât de numeros.

Ianis Hagi, declarații înainte de meciul România – Spania, din preliminariile Euro 2020

Ianis Hagi a marcat două goluri la Campionatul European de Tineret 2019, competiție în care reprezentativa U21 a României a fost eliminată în semifinale de Germania, după 2-4. Mijlocașul ofensiv de 20 de ani l-a impresionat pe selecționerul Cosmin Contra, care a decis să îl convoace la echipa mare pentru meciurile cu Spania și Malta.

„Am trăit nişte momente unice la Campionatul European şi chiar dacă n-au fost atât de mulţi suporteri, emoţiile au fost unele foarte mari. Aştept cu mare drag meciul cu Spania, deoarece nu am mai jucat pe un stadion cu aşa de mulţi suporteri”, a declarat Ianis Hagi.


Fiul „regelui” a vorbit și despre transferul la Genk, campioana Belgiei, pentru care a jucat în acest sezon în 4 partide (în total 142 de minute), a marcat un gol și a dat o pasă decisivă. Genk va juca în grupa E Champions League, alături de Liverpool, Napoli și Red Bull Salzburg.

„M-am acomodat imediat. Este interesant că suntem 15 naţionalităţi în club. În fiecare zi înveţi ceva nou. Fiecare are tabieturile lui. Ca şi grup, ne înţelegem foarte bine. Toată lumea vorbeşte engleza, inclusiv staff-ul medical. Deci nu sunt probleme de comunicare. Formăm un grup tânăr şi interesant. (…) Va fi un vis îndeplinit să joc pe cele mai mari stadioane ale Europei, în cea mai mare competiţie din lume. Mi-aş fi dorit să picăm cu Ajax, să mă duelez cu Răzvan, dar n-a fost să fie”, a mărturisit Hagi.

Urmăriți Playtech.ro și pe