Ianis Hagi, prima reacție după scandalul de rasism de la meciul lui Rangers. Ce a postat fotbalistul

Ianis Hagi, prima reacție după scandalul de rasism de la meciul lui Rangers. Ce a postat fotbalistul
Ianis Hagi, reacție uluitoare vizavi de scandalul rasist de la Rangers

Situație incredibilă la meciul dintre Sparta Praga și Glasgow Rangers. Ianis Hagi a luat atitudine și a publicat în mediul online reacția sa vizavi de scandalul rasist din cadrul partidei. Ce a spus internaționalul român despre felul în care a fost agresat colegul său Glen Kamara.

Ce spune Ianis Hagi despre scandalul rasist de la meciul cu Rangers

În cadrul partidei de fotbal disputată între echipele Sparta Praga și Glasgow Rangers, circa 10.000 de copii cu vârste de până în 14 ani au fost acceptați pe un stadion închis din cauza unui caz de rasism ce a avut loc în preliminariile Ligii Campionilor.

Glen Kamara, colegul lui Ianis Hagi de la Rangers a fost agresat verbal de către minori, pe motivul culorii pielii sale. Totul a început atunci când mijlocașul Kamara i-a luat apărarea sportivului Aurelien Tchouameni, un alt fotbalist care a căzut victimă rasismului în timpul unui meci din preliminariile Ligii Campionilor, disputat între cei de la Praga și AS Monaco în august 2021.

Ianis Hagi a distribuit pe rețelele de socializare o imagine controversată, care face mai mult decât o mie de cuvinte. Mijlocașul echipei scoțiene a arătat o fotografie în care cei de la Rangers au îngenuncheat pe teren, în semn de susținere pentru ideologia „Black Lives Matter”, dovevind că sunt împotriva rasismului, lucru care pare să-i fi lăsat indiferenți pe cehi.

Fotbalistul Glen Kamara, victima rasismului în Praga

Steven Gerrard s-a arătat foarte deranjat de acest incident nefericit în care a fost implicat jucătorul său Glen Kamara, pe care suporterii minori ai echipei Sparta Praga îl huiduiau de fiecare dată când mijlocașul de culoare primea mingea pe teren, în timpul meciului.

„Faptul că îl vizau pe Glen este deosebit de dezamăgitor. În tribune erau mulți copii, iar motivul pentru care au fost doar copii este că aici s-a întâmplat deja un incident similar. Sunt foarte supărat, dar nu surprins. E nevoie de mai multă acțiune. Nu doar din partea mea, ci de la oamenii din întreaga lume.

Ar trebui cerut mai mult, rasismul ar trebui pedepsit mai aspru. Trebuie eradicat. Este important ca liderii să ia mai multe măsuri. Până când acest lucru nu se va întâmpla, ne vom confrunta cu cazuri similare pentru o perioadă foarte lungă de timp”, a declarat Steven Gerrard.