Ianis Hagi este apărat de șeful de la FRF, după ce Rădoi l-a ignorat: „Încercați să îl distrugeți”

Ianis Hagi este apărat de șeful de la FRF, după ce Rădoi l-a ignorat: „Încercați să îl distrugeți”
Ianis Hagi nu și-a mai făcut loc printre jucătorii convocați de Mirel Rădoi la prima reprezentativă

Ianis Hagi a fost „retrogradat” de Mirel Rădoi la naționala de tineret, dar este apărat de Mihai Stoichiță. Directorul tehnic al FRF este convins că starul lui Rangers este prea devreme criticat, după câteva partide modeste. Ianis Hagi a pierdut postul de titular la echipa de club, iar sprijinul din partea FRF pare să vină doar declarativ. Pentru că selecționerul Mirel Rădoi a preferat să nu îl convoace pentru partidele cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord. Hagi jr. a fost trimis la reprezentativa U21, unde ar putea da o mână de ajutor la calificarea pentru Euro 2021. „Tricolorii mici” trebuie să învingă Danemarca, într-o partidă care va avea loc marți, la Ploiești.

Mirel Rădoi nu l-a convocat pe Ianis Hagi, iar Mihai Stoichiță sare în apărarea fotbalistului de la Glasgow Rangers

„Mă doare foarte tare! Ne creștem atât de greu jucătorii de valoare. Îi venerăm pentru niște performanțe făcute acum un an de zile, îi ridicăm în slavi, iar apoi, în același timp, încercăm să-i distrugem în două meciuri. Nu se poate așa ceva!”, a declarat Mihai Stoichiță pentru Digi Sport.

Mihai Stoichiță, director tehnic FRF
Mihai Stoichiță este unul dintre oamenii cei mai influenți din conducerea FRF

Ianis Hagi a fost titular o singură dată în ultimele șase partide din campionatul Scoției. Iar Glasgow Rangers s-a descurcat excelent și fără român, cu victorii pe linie. De asemenea, Ianis a fost rezervă neutilizată în ultima partidă din Europa League a formației pregătite de Steven Gerrard, 3-3 cu Benfica, la Lisabona. Problemele fotbalistului român par să fi început chiar după conflictul cu Mirel Rădoi. La finalul partidei cu Norvegia, din Liga Națiunilor, scor 0-4, Hagi jr. a taxat tactica aleasă de selecționer. Rădoi i-a dat imediat replica, iar apoi l-a scos din schemă pentru ultima acțiune din 2020.

Mirel Rădoi a insistat că Ianis nu a fost pedepsit, ci doar trimis pentru a ajuta naționala de tineret la un meci decisiv. Pe de altă parte, selecționerul l-a luat pe Dennis Man, un alt jucător important pentru reprezentativa U21.

„Noi la naţionala de seniori nu l-am antrenat pe Dennis Man. Trebuie să cunoască şi el principiile pe care le avem aici. Iar Ianis Hagi era şi el convocat la prima reprezentativă dacă Adi Mutu spunea că nu are nevoie de el. Dennis, nefiind până acum aici era normal să facă parte din lotul naţionalei mari. Repet, dacă Ianis nu făcea parte din planul tactic al lui Adi Mutu atunci era şi el la echipa mare”, explica Mirel Rădoi decizia de a nu-l convoca pe Ianis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI