Ianis Hagi, distrus în Scoția. Ce mesaj neașteptat a primit fiul lui Gică Hagi

Ianis Hagi, distrus în Scoția. Ce mesaj neașteptat a primit fiul lui Gică Hagi
Ianis Hagi trebuie să fie titular

După un sezon foarte bun la Glasgow Rangers, Ianis Hagi a fost luat în colimator de greii fotbalului scoțian. Recentele sale declarații au determinat tot mai multe voci să-l critice pe tânărul de 22 de ani. Unul din cei mai importanți fotbaliști scoțieni, marele Gordon Strachan a pornit o avalanșă de critici la adresa lui Ianis.

Gordon Strachan dă de pământ cu Ianis Hagi

Tânărul Ianis, pe lângă criticile dure din presa românească, acum a fost luat în colimator și de presa și greii fotbalului scoțian. Recentele sale declarații despre dorința de a juca în Turcia, au generat rumori în rândul fanilor, dar și un val de critici.  Acum, la final de campionat, zvonurile unui posibil transfer fie la Sevilla, Lazio, Galatasaray, dar si la VFL Bochum, sunt tot mai pregnante.

Deși oficialii scoțienilor de la Rangers nu au declarat nimic, tânărul Ianis pare că-și dorește o echipă dintr-un campionat puternic. Intențiile sale și atitudinea au fost motiv de critici dure din partea marelui Gordon Strachan. Considerat unul din cei mai importanți și influenți oameni din fotbalul scoțian Gordon Strachan a dat dur de pământ cu tânărul Ianis Hagi,

„La 22 de ani, Ianis nu mai e un jucător tânăr. Dacă ne uităm la echipe din Olanda, vedem că acolo rezervele au 18, 19 ani. La 22 de ani, ai nevoie să ai un impact asupra jocului. Dacă te uiţi la alţi jucători de top, la ce vârstă au început să-şi lase amprenta asupra jocului? Mult mai devreme. Există riscul să ratezi oportunităţi dacă nu devii o forţă, într-un fel sau altul.

Şi trebuie să devii o forţă în campionatul intern. Nu ştiu dacă a fost titular în 50% din meciuri cu Rangers. Pentru a fi considerat un jucător de top trebuie să domini meciuri. Să marchezi, să creezi goluri. Jude Bellingham joacă în Champions League şi e titular. E clar că Ianis are talent, dar trebuie să domine meciuri în fiecare săptămână dacă vrea să fie jucător de top. Poate nu chiar în fiecare săptămână, dar măcar în majoritatea lor”, a spus Gordon Strachan.

„Nu-i poţi cere să fie ca tatăl său”

Ianis a recunoscut că a fost afectat de criticile din presa românească și în mod constant de comparația cu tatăl său Gheorghe Hagi, care a atins nivelul cel mai înalt cu Real Madrid și Barcelona. Deși poartă un nume celebru, tânărul de 22 de ani își dorește un drum al său, independent de cel al mult mai celebrului său tată. Acest aspect a fost atins de fostul antrenor Gordon Strachan, conform PlaySport.ro, făcând  o comparație cu celebrul Frank Lampard.

„E un mare dezavantaj! Există oameni ca Frank Lampard, care a devenit un jucător mai bun sau mai influent decât tatăl său. Dar tatăl lui Frank nu a fost la nivelul unui Kenny Dalglish, Hagi sau Cruyff. Poate fi o experienţă foarte grea pentru un asemenea jucător. Pe teren sau în afara lui poate fi foarte complicat pentru un asemenea fiu.

Nu-i poţi cere să fie ca tatăl său. Ce le poţi cere copiilor tăi este să fie oameni buni, de care să fie mândru un tată. Și sunt sigur că tatăl lui este mândru de el. În plus, o mutare în Scoţia nu e deloc simplă din cauza pandemiei. Imaginaţi-vă că merge acasă seara şi poate uneori nu se simte ok, dar este acasă, singur”, a explicat Strachan, citat de PlaySport.ro.

Ianis Hagi trebuie să fie titular

Celebrul scoțian i-a dat și câteva sfaturi, mai spun colegii de la PlaySport.ro, sfaturi de care ar trebui, într-un final, să țină cont dacă vrea să reziste în fotbalul internațional.

 „Mai întâi trebuie să fie titular indiscutabil. Dacă vrei să ajungi într-un campionat mai mare din Europa, în Scoţia trebuie să fii vedeta echipei. Rangers a avut un sezon fantastic în Europa, dar jucătorii care au fost decisivi au fost mai degrabă Davis, Kent, Roofe, Morelos, Tavernier.

Aceşti jucători au atras atenţia fotbalului mondial pentru că au fost decisivi în competiţii europene. Hagi trebuie să cucerească mai întâi acest campionat, înainte de a pleca oriunde altundeva. Primul lui sezon a fost unul de acomodare. Dar îmi imaginez că Ianis şi clubul îşi doresc ca el să aibă un impact mai mare în jocul echipei, precum Steve Davis sau Ryan Kent, care sunt decisivi pentru Rangers.” a mai spus Gordon Strachan.

Rămâne să vedem dacă, în cele din urmă, dorința de a juca într-un campionat puternic se va împlini sau nu. Pentru moment Ianis Hagi se află tot în Scoția, unde se va pregăti cu Glasgow pentru grupele Champions League.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI