Ianis Hagi, criticat de unde se aștepta mai puțin. Românul care a dezvăluit ce s-a întâmplat

Ianis Hagi, criticat de unde se aștepta mai puțin. Românul care a dezvăluit ce s-a întâmplat
Ianis Hagi are doar un singur meci ca titular dintre ultimele 5 disputate de Rangers în campionat

Ianis Hagi pare să traverseze din nou o perioadă mai puţin fastă la Glasgow Rangers. A început sezonul modest, dar apoi a avut o serie de jocuri foarte bune, în care a oferit multe pase decisive. A ajuns repede la nu mai puţin de opt assist-uri în toate competiţiile. Dintre care şase doar în campionat, unde este chiar lider de la acest capitol. Doar că Ianis nu s-a mai regăsit după meciurile de la echipa naţională. Are acum un singur meci ca titular în ultimele cinci partide de campionat. A fost, în schimb, folosit din primul minut în Europa League. Dar nu a impresionat în partidele cu Standard Liege şi Lech Poznan.

Ianis Hagi nu îşi mai regăseşte forma pe care o avea înainte de convocarea la naţională. Pare încă afectat de conflictul cu Rădoi

Ianis a dat senzaţia că a slăbit ritmul la Rangers tocmai după conflictul total neaşteptat pe care l-a avut cu Mirel Rădoi. La finalul partidei cu Norvegia, din Liga Naţiunilor, Hagi jr. a criticat tactica selecţionerului. Mihai Stoichiţă, director tehnic al FRF, a criticat reacţia necugetată pe care fotbalistul lui Rangers a dat-o la Oslo.

„Imaturizarea fotbalistică și lipsa de experiență l-au dus să facă acea declarație hazardată. Nu ofensivă! Nu agresivă! Poate fi interpretată în fel și chip, dar maturitatea lui Gică l-a pus la punct pe Ianis. Cred că a înțeles foarte bine mesajul lui”

„În general însă, mi se pare că se comite o mare eroare când toată lumea îl compară pe Ianis cu Gică. Nu e o clonă! De la o vârstă fragedă până la finalul carierei, Hagi senior a avut nevoie de timp pentru a ajunge unul dintre cei mai importanți jucători din istoria fotbalului românesc și mondial. De ce nu i-am acorda și lui Ianis același timp?”, a declarat Mihai Stoichiţă pentru Gsp.ro.

România a fost învinsă categoric la Oslo, scor 0-4, de Norvegia, în Liga Naţiunilor. Partidă în care Ianis Hagi a avut o prestaţie foarte slabă, în nota echipei, şi a fost primul schimbat. La final nu s-a sfiit să trimită săgeţi în direcţia lui Mirel Rădoi.

Despre faptul că nu am avut ocazii trebuie să-l întrebați pe selecționer! Alergi 4-5 minute după minge și când ai mingea la picior nu mai poți să faci nimic, îți pierzi energia, suflul, poți doar să scoți un fault. Noi suntem la început de drum, cu noul selecționer. Probabil că încă nu am reușit să aplicăm pe teren ce ni se transmite de pe margine”, a fost declaraţia lui Ianis Hagi care a creat multă vâlvă la echipa naţională.