Ce ascunde cel mai tare telefon Huawei: secretul camerei foto a fost aflat

Ce ascunde cel mai tare telefon Huawei: secretul camerei foto a fost aflat

Huawei P30 Pro e cel mai nou și mai performant telefon al companiei. Totuși, acesta mai are un atu: camera foto. Acum știm cum funcționează.

Ce a reușit Huawei să facă odată cu acest telefon e să-i facă atenți pe oameni, mai mult ca oricând, la camera foto. Are trei senzori, dar cea mai interesantă e cea cu zoom optic impresionat de 3x. Apoi, e un zoom hibrid de 10x.

Compania a reușit astfel să livreze o performanță care nu-i disponibilă pe alte dispozitive. Cele mai multe au un zoom optic 2x. Mai mult, Huawei P30 Pro are și un zoom digital de până la 50x.

Ce se ascunde sub carcasa telefonului Huawei P30 Pro

huawei p30 pro dezasamblare

Cum a reușit Huawei să atingă o așa performanță? Nu ține totul de senzorul foto, ba din contră. Ține însă de obiectivul folosit pentru acea cameră.

Huawei a folosit un obiectiv de tip periscop și folosește o oglindă pentru zoom. Chiar și așa, modulul de cameră foto al P30 Pro iese puțin în relief, dar imaginează-ți cum ar fi fost dacă ar fi pus senzorul în spatele lentilei, cum se face în mod normal.

Până acum, producătorii de telefoane poziționau senzorul direct în spatele unui obiectiv. Problema e că dacă vrei zoom mai mare, telefonul devine mai gros. Doar că Huawei a pus obiectivul de-a latul carcasei, astfel că are spațiu mai generos.

Pe viitor, dat fiind că Huawei P30 Pro e doar primul model care recurge la un așa truc ingineresc, producătorii de telefoane ne-ar putea oferi smartphone-uri capabile de un zoom și mai mare. Sistemul de tip periscop s-ar putea extinde și mai mult în interiorul telefonului. Putem visa la un zoom optic de 10x.

Totuși, trebuie să facă anumite compromise pentru a obține asta. De exemplu, ar putea reduce bateria telefonului pentru un zoom mai mare. O asemenea schimbare duce la reașezarea componentelor din interior.

Urmăriți Playtech.ro și pe